Dink davası başladı: Engin Dinç sanık sandalyesinde

Dink cinayeti davası başladı. Davanın sanıklarından olan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç, ilk kez duruşma salonunda. Dinç bugün ifade verecek.

Dört gün sürecek duruşmalarda dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Faruk Sarı, Trabzon Emniyeti İstihbarat Şubesi görevlisi polis memuru ve halen İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç ifade verecek. 

Dink cinayetinde aralarında Ramazan Akyürek, Celalettin Cerrah, Ahmet İlhan Güler ve Engin Dinç’in de bulunduğu kamu görevlileri hakkında açılan 35 sanıklı dava İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. 

Duruşmaya tutuklu sanıklar Ramazan Akyürek, Ali Fuat Yılmazer ve tutuksuz sanıklar Celalettin Cerrah, Reşat Altay, Ercan Demir, Ahmet İlhan Güler, Sabri Uzun, Mehmet Ayhan, Faruk Sarı, Onur Karakaya, Özkan Mumcu ve Muhittin Zenit katıldı. 

Ayrıca Tamer Bülent Demirel, Osman Gülbel, Ali Poyraz, Ogün Samast ve Yasin Hayal, Şükrü Yıldız, Mehmet Ali Özkılınç SEGBiS aracılığıyla bulundukları cezaevlerinden duruşmaya katıldı. 

Tutuksuz sanıklardan Erhan Tuncel de duruşmada hazır bulundu. 

Dink ailesi avukatlarından Hakan Bakırcıoğlu, İnci İşbulur, Emel Ataktürk Sevimli ve sanık avukatları da duruşmaya katıldı. 

Duruşmada halen İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç ifade verecek. Duruşma öncesinde, Adliye binasında ve duruşmanın yapılacağı salonun bulunduğu bölgede polis tarafından geniş güvenlik önlemleri alındı. Salona girişlerde polisler tarafından üst aramaları yapıldı. 


Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.