Dink davasında 2. gün: Engin Dinç’in sorgusu devam ediyor

Dink cinayeti davası ikinci gününde devam ediyor. Davanın sanıklarından, halen İstihbarat Daire Başkanı olan Engin Dinç’in sorgusu devam ediyor.

Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşmasına  ikinci gününde devam ediyor. Cinayet öncesinde Trabzon İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yapan ve halen Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı olarak çalışan Engin Dinç’in sorgusu devam ediyor. Dinç, mahkeme heyeti ve avukatların sorularını yanıtlıyor. 

Duruşmada söz alan dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah’ın avukatı Mehmet Köksal, cinayet tasarısıyla ilgili olarak İstanbul Emniyetine yazı yazmak dışında başka kanuni bir yükümlülüğü olup olmadığını sordu. Dinç, üzerine düşen görevi yerine getirdiğini, kendi eşiti olan İstanbul İstihbarat Şubesine ve İstihbarat Dairesine yazı yazdığını söyledi. 

Dönemin Trabzon İstihbarat Şubesi görevlisi polis memuru Ercan Demir’in avukatı İsmail Emre Telci, başkanı olduğu İstihbarat Daire Başkanlığından soruşturma dosyasına gönderilen raporları Dinç’in görüp görmediğini sordu. Dinç, Daire Başkanlığında uzman bir ekibin çalışma yürüttüğünü, her belgeyi görmediğini söyledi. 

Trabzon Emniyet Müdürlüğünden kaybolan hard disklerle ilgili sorulara ise Dinç, “Uzman ekibi çağırırsanız gelip size bütün ayrıntıları anlatır. Halen çalışmanın devam ettiğini biliyorum” dedi.

Dinç, Trabzon’da görev yaptığı dönemde görevinin gereğini yerine getirdiğini, Hrant Dink’in korunması konusunda yükümlülüğün İstanbul’da olduğunu savundu.  

Duruşma öğlen arasından sonra Dinç’in sorgusuyla devam edecek.    

 

 

Kategoriler

Güncel Dink Davası



Yazar Hakkında

1985 doğumlu. Güncel politika, insan hakları, azınlık mülkleri ve Kürt meselesi üzerine haberler yapıyor. Musa Anter Gazetecilik Ödülleri 2008 yılı en iyi haber ödülü sahibi.