Irak Başbakanı: Türkiye askerine izin vermedik

Irak Başbakanı Haydar el İbadi Türkiye'yle ilgili konuştu, “Irak’ın egemenliğini ihlal etmeleri konusunda ileri gitmemeleri için uyarıyoruz” dedi.

Almasalah’ın haberine göre Irak Başbakanı el İbadi, Bağdat’taki yabancı misyon ve temsilcileriyle görüştü. 

Görüşmede, Türkiye hakkında konuşan İbadi, “Türklerin, Irak'a yönelik tutumları ve özellikle olayları tırmandırması konusunda iyimser değilim” dedi. 

İbadi, “Erdoğan, Irak’ta Kürtlerin asimilasyona maruz kaldığını söylüyor. Peki, siz Türkiye Kürtlerine askeri ve siyasi haklarını verdiniz mi?” dedi, askerin bulunmasına izin vermediklerini söyledi. 

El İbadi Bağdat’ta yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle: 

“Türkiye iç sorunlarını dışarıya taşımak için Saddam Hüseyin’in politikasını benimsemiştir. Türk askerinin Irak topraklarında bulunmasına resmi olarak izin vermedik."

“Irak’ın egemenliğine saygı göstermelerini ve ülkenin kuzeyinden askerlerini derhal çekmesini talep ettik. Türk askerlerinin bölgede kalması, iki ülkenin tarihi ilişkilerine zarar verecektir.”

“Erdoğan, Irak’ta Kürtlerin asimilasyona maruz kaldığını söylüyor. Peki, siz Türkiye Kürtlerine askeri ve siyasi haklarını verdiniz mi soruyorum?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dünkü açıklamasında, “Türkiye'nin olmadığı bir operasyondan kusura bakmayın doğabilecek neticelerden biz sorumlu değiliz. Biz operasyonunda da olacağız, biz masada da olacağız” demişti. 

Okumak için tıklayın: "Hem operasyonda hem masada olacağız"




Yazar Hakkında