Frankfurt Kitap Fuarı’nda Aslı Erdoğan ile dayanışma

68. Frankfurt Kitap Fuarı’nda 73 gündür tutuklu bulunan gazeteci-yazar Aslı Erdoğan ile dayanışma etkinliği düzenlendi.

100'den fazla ülkeden yaklaşık 7 bin temsilci, 600 yazar ve 300 bin ziyaretçiye dört gün boyunca ev sahipliği yapacak olan 68. Frankfurt Kitap Fuarı’nın ilk gününde, 73gündür tutuklu bulunan gazeteci ve yazar Aslı Erdoğan ile bir dayanışma etkinliği düzenlendi. 

Deutsche Welle Türkçe’den Burak Ünveren’in haberine gore, “Aslı Erdoğan’a Özgürlük: Frankfurt Kitap Fuarı’nda Aslı Erdoğan’la Dayanışma Deklarasyonu” başlığı altında düzenlenen panele Erdoğan’ı yedi yıldır temsil etmekte olan Fransız Astier-Pécher Edebiyat ve Film Ajansı'nın kurucu ortağı Pierre Astier, Uluslararası PEN Kulübü Başkanı Jennifer Clement ve araştırmacı gazeteci-yazar Can Dündar'ın da aralarında bulunduğu, dünyanın çeşitli yerlerinden pek çok sivil toplum ve medya kuruluşunun temsilcileri, yazar, yayıncı ve çevirmen katıldı.

Astier: "Aslı içeride ise biz dışarıda değiliz"

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Pierre Astier, “Tarihin en karanlık zamanları, ifade özgürlüğü susturulduğunda yaşanmıştır. Bugün anlatmaya çalıştığımız şey şu: Aslı Erdoğan içerde iken hiçbirimiz dışarıda değiliz” dedi.  

Aslı Erdoğan ile dayanışma deklarasyonunu Can Dündar okudu. Dündar’ın sırayla İngilizce ve Türkçe okuduğu deklarasyonda “Barış İçin Edebiyatçılar olarak, herkes için demokrasi ve hukuktan yanayız” ifadelerine yer verildi. 

Deklarasyonda, Aslı Erdoğan’ın yanı sıra hukuksuz biçimde hapiste tutulan diğer yazarların da bir an önce serbest bırakılması talep edildi.

Etkinlikte Aslı Erdoğan'ın cezaevinde kaleme aldığı bir mektubu da okundu.

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında