Karabağ'daki son mayınlı araziyi temizlemek için kampanya

Karabağ sınırında bulunan Myurishen Köyü’ndeki mayınlı arazinin temizlenmesi için bir kampanya başlatıldı. Amaç, bölgede yaşayan 500 sivilin hayatını etkileyen mayınları temizlemek.

Tüm dünyada mayınlara karşı çalışma yürüten uluslararası sivil toplum örgütü HALO Trust’ın internet üzerinden başlattığı kampanya kapsamında bugüne kadar yaklaşık 20 bin dolar toplandı. Amaç 30 bin dolara ulaşmak. 

Kampanya, Karabağ’da kalan son mayınlı arazinin temizlenmesini amaçlıyor. Martuni bölgesindeki Myurishen Köyü’nde mayınların yerleştirildiği 1995 yılından bugüne en az 5 sivilin ciddi olarak yaralandığı belirtiliyor. 

HALO Trust, 2000 yılında başlattığı kampanyayla bugüne kadar 40’ı aşkın patlayıcı ve mayını araziden temizledi. Toplanan son bağışlarla, bölgede kalan son mayınlı arazinin temizlenmesi sağlanacak. 

Bölgede 500 köylü yaşıyor.  

HALO Trust’ın bölge direktörü Andrew Moore, kampanyayla ilgili yaptığı açıklamada Karabağlı Ermenilerin 22 senedir mayınların acısını çektiğini belirtti, “Mayınların kurbanı olan sivillerin üçte biri çocuk. Mayınlı araziler bölge ekonomisini de etkiliyor, ailelerin arazilerini işlemelerini engelliyor” ifadelerini kullandı. 

Kampanyayla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.



Yazar Hakkında