Özgür Gündem ile Dayanışma davaları ertelendi

Kapatılan Özgür Gündem Gazetesi’lyle dayanışmak amacıyla düzenlenen ‘''Nöbetçi genel yayın yönetmenliği’ kampanyasına katılan gazeteciler yargılanmaya devam ediyor. Bugün Çağlayan Adliyesi’nde iki ayrı duruşma görüldü.

Kapatılan Özgür Gündem gazetesine destek amaçlı başlatılan ''Nöbetçi genel yayın  yönetmenliği'' kampanyasına dahil olan gazeteciler hakkında açılan duruşmalarda bugün ilk olarak 13 Ağır Ceza Mahkemesi’nde Ayşe Düzkan, Ragıp Duran ve Hüseyin Aykol'un yargılandığı davanın duruşması görüldü. 

''Nöbetçi genel yayın  yönetmenliği” kapsamında devam eden davaların hepsinde, gazetenin Yazıişleri Müdürü İnan Kızılkaya ayrı ayrı yargılanıyor. 

“PKK propagandası yaptığı” gerekçesiyle geçici olarak kapatılan Özgür Gündem Gazetesi'ne dayanışma amacıyla nöbetçi genel yayın yönetmenliği yapan Ayşe Düzkan, Ragıp Duran, Hüseyin Aykol ve İnan Kızılkaya'nın yargılandığı dava, savunmanın ek süre talebi üzerine 15 Aralık’a ertelendi. Düzkan ve Duran hakkındaki tutuksuz yargılama kararı devam ederken, Mahkeme heyeti ayrı ayrı açılan 'Özgür Gündem Dayanışması' davalarının da birleştirilmesine karar verdi.   

Bugün görülen ikinci duruşmada ise Evrensel Yazarı İhsan Çaralan ve Özgür Gündem Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya yargılanıyordu. Duruşma 24 Ocak 2017'ye ertelendi.   

Duruşma öncesinde Çağlayan Adliyesi önünde DİSK Basın-İş, Türkiye Gazeteciler Sendikası, Avrupa Gazeteciler Federasyonu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin de aralarında olduğu gazeteci meslek örgütleri basın açıklaması yaptı. Meslek örgütleri, davalarda sadece gazetecilerin değil, basın özgürlüğünün yargılandığı belirtildi.  

 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında