Kışanak ve Anlı gözaltına alındı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı gözaltına alındı. Polis belediye binasında arama yaptı. Polis araması tamamlanmış olmasına rağmen belediye binasına girişlere izin verilmiyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Diyarbakır Terörle Mücadele Şubesi polislerince gözaltına alındı.

Kışanak, dün sabah saatlerinde Ankara'da TBMM Darbe Araştırma Komisyonu toplantısında konuştu. Kışanak, Ankara'dan Diyarbakır'a dönerken, Diyarbakır Havaalanı'nda gözaltına alındı. Polisler tarafından evinde arama yapıldı. 

Eş Başkan Anlı'nın ise polislerce evine baskın yapıldı. Evinde yapılan aramanın ardından Anlı gözaltına alındı. 

Arama sabaha kadar sürdü

Polis, belediye binasında da arama yaptı. Akşam saatlerinde başlayan arama sabah saat: 05.00 sularına kadar devam etti. Aramaya eşlik etmek isteyen Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen ve bazı avukatlara polisler tarafından izin verilmedi. belediye binasındaki arama tamamlandı ancak binaya girişlere halen izin verilmiyor. 

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve HDP'li milletvekilleri sabah saatlerine kadar belediye binası önündeydi.  

'Bu darbedir'

DBP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, belediye binası önünde açıklama yaptı.

Tuncel, ''Bu halkın iradesine yapılan bir darbedir. Belediye sadece 2 eş başkanımızın değil tüm halkın belediyesidir. Tüm halkımızın belediyeye sahip çıkması gerekiyor. Biz gece burada olacağız. Buradan tüm Türkiye halklarına çağrı yapıyorum. Burada bir darbe yaşanıyor. Bu hepimizin sorunudur. Batıya, işçi sınıfına, emekçilere sesleniyorum. Bugün bu yapılanlara karşı dayanışma göstermeyeceğiz de ne zaman göstereceğiz. Herkesin ses çıkarması gerekiyor. Bizler bu yapılan hukuksuzluğa karşı mücadelemizi sürdüreceğiz. Sabah 11'de de belediye önünde olacağız. Tüm halkımızı çağırıyoruz."

HDP'den tepki 

Halkların Demokratik Partisi gözaltılara tepki gösterdi. HDP Genel Merkezi’nin resmi Twitter adresinden açıklama yapıldı. 

Paylaşımlarda “Diyarbakır BB Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmalarını kınıyoruz. Derhal bırakılmalarını talep ediyoruz. Halkımız bu durumu kabullenmeyecek, demokratik hakkını kullanacaktır” denildi.  

Başsavclıktan açıklama

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu ise gözaltılara ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak’ın, “PKK/KCK silahlı terör örgütüne üye olma”, Eş Başkan Fırat Anlı’nın ise, “Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik” eylemleri nedeniyle yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada 'kuvvetli suç şüphesi oluşturan deliller' olduğu iddia edildi. Mahkeme kararına dayanarak arama ve gözaltı işlemi yapıldığı belirtildi. 

Kategoriler

Güncel