Engin Dinç, Eskişehir Emniyet Müdürü oldu

Dink cinayeti davası sanıklarından Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Engin Dinç, Eskişehir’e emniyet müdürü olarak atandı.

Engin Dinç, Hrant Dink cinayetinde kamu görevlilerinin yargılandığı davada sanık olarak yargılanıyor. Dink cinayetinden önce Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi Müdürü olarak görev yapan Dinç, cinayetten kısa süre önce Afyon İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne atanmıştı. Dinç, cinayetten sonra terfi ederek İstihbarat Dairesi Başkanı olurken, İçişleri Bakanlığı’nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan kararnamesine göre Eskişehir İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

22 yıl hapsi isteniyor

Dinç’in, Dink cinayetinden önce Yasin Hayal ve grubunun Dink’i öldüreceğine dair hazırlanan istihbarat raporlarında imzası bulunuyor.

Dink cinayeti davasında Dinç hakkında 'görevi kötüye kullanma' ve 'kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi' suçlarından 15 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

34 Müdür merkeze alındı

İl Emniyet Müdürleri Kararnamesine göre, 34 il emniyet müdürü merkeze alınırken, 24 il emniyet müdürü ile 2 daire başkanının yeri değiştirildi. İlk ataması yapılan il emniyet müdürü sayısı ise 37 oldu.

Rize Emniyet Müdürü Adem Çakıcı ise emniyet genel müdür yardımcısı oldu. İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Metin Alper, Adıyaman Emniyet Müdürlüğü’ne, Polis Başmüfettişi Tacettin Aslan, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne atandı. 

Kategoriler

Güncel