‘Müfettiş odalarında bile arama yapılmış’

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün gece gerçekleşen polis baskınına ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada halkın iradesine saygı duyulması gerektiği belirtilerek Eş Başkanların serbest bırakılması çağrısı yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, dün gece gerçekleşen polis baskından ilişkin açıklama yaptı. Belediyenin internet sitesinde yer alan açıklamada dün gece gerçekleşen aramanın usule uygun olmadığı, avukat ve belediye yöneticilerinin aramalara nezaret etmelerine izin verilmediği belirtildi.

Belediye Eş Başkanlarının serbest bırakılması çağrısı yapılan açıklamanın satır başları şöyle:

“Aramalar devam ederken, belediyeye alınmayan belediye yöneticileri ve çalışanları ise sabah saatlerine kadar dışarıda beklemiş, sabah saat 08.00’e kadar belediye yöneticilerinin ve çalışanların kuruma girişine izin verilmemiştir."

"Mesai saatinin başlamasının ardından yöneticiler ve çalışanlar, polisin yaptığı kimlik kontrolüyle Büyükşehir Belediyesi’ne girebilmiştir."

"Avukat nezaretinde kuruma giren belediye yöneticileri ve çalışanları, hasara ilişkin tutanak tutup, tespit çalışmalarına başlamıştır."

Okumak için tıklayın - Kışanak ve Anlı gözaltına alındı 

4 yönetici gözaltında 

"Belediyede yapılan ön incelemede, eş başkanların ve belediyenin tüm birimlerinin kapı kilitlerinin kırılarak arama yapıldığı, tüm dolapların kilitlerinin kırıldığı, hard disklerin kopyalandığı, belediyenin resmi evraklarının karıştırıldığı, bazı odalarda eşyaların yerlere saçıldığı, sayıştay ve mülkiye müfettişlerin kullandığı odaların bile “Müfettiş Odasıdır, Girilmez” yazısı olmasına rağmen kırılıp arama yapıldığı tespit edilmiştir."

"DİSKİ Genel Müdürlüğündeki arama ise sabah saat 05.00’da başlamış, sabah saatlerinde tamamlanmıştır. Arama sırasında biri meclis üyemiz olmak üzere  4 yöneticimiz gözaltına alınmıştır."

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında