HDP: Artık sessiz kalma zamanı değil

Cumhuriyet Gazete yazarlarına ve yönetim kurulu üyelerine yönelik operasyonun ardından gazetenin Şişli’de bulunan binası önünde nöbet devam ediyor. HDP heyeti bir açıklama yaparak ,’susmanın değil, ses vermenin zamanı’ dedi

Cumhuriyet Gazetesi önünde HDP adına HDP İstanbul İl Başkanı Doğan Erbaş ve partinin İstanbul milletvekili Garo Paylan bir açıklama yaptı. 

Erbaş, gazetenin bugün çıkan sayısını göstererek operasyonun neden yapıldığını bu manşetin açık bir şekilde gösterdiğini belirtti. Erbaş,  Diyarbakır Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı’nın ilk sayfadaki haberini de göstererek “Bu açık faşizmden, kesintisiz darbelerden farklı düşünen herkes zarar görüyor. HDP olarak tüm demokrasi güçlerini Cumhuriyet’le dayanışmaya çağırıyoruz” dedi. Erbaş, gözaltına alınan yazarların ve yönetim kurulu üyelerinin acilen serbest bırakılmasını talep etti. 

"Cumhuriyet de Sarayın suçlarını gösteren bir kurumdur"

İstanbul milletvekili Garo Paylan ise AKP’nin 16 ay önce barış sürecini sona erdirip darbe sürecini başlattığını; pek çok suç işlediğini, bu suçların görünmemesi için de medya kuruluşlarına hiza vermeye çalıştığını belirtti. Paylan şunları söyledi: 

“Cumhuriyet de Sarayın işlediği suçları gösteren bir kurumdur. 12 Eylül darbesinde de böyle olmuştur. O dönemde gözaltına alınan pek çok yazar ve gazeteci vardı, onlardan biri de Aydın Engin’dir. Bugün Aydın abimizi tekrar gözaltına aldılar. Bu da darbe geleneğinin bir parçasıdır. Bugün ses vermezsek sıra ses vermeyenlere de gelecek. Artık sessiz kalma zamanı değil.” Paylan, kendine demokrat diyen herkesi tepkisini ortaya koymaya çağırdı. 

Cumhuriyet Gazetesi önündeki nöbet devam ediyor. 



Yazar Hakkında