MHP ve AKP'den idam için ağız birliği

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘AKP hazırsa MHP dünden vardır’ diyerek idam cezasına ilişkin konuşmasına Başbakan Binali Yıldırım da “geriye doğru işlemeyecek bir düzenleme yapılabilir” diyerek destek verdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘millet istiyor’ diyerek öne sürdüğü idam cezası tartışmalarını gündeme getirmişti. 

Devlet Bahçeli’nin idam konusunda AKP’ye verdiği destek ilk değil. 19 Temmuz 2016’daki MHP grup toplantısında da Bahçeli, “Ak Parti idama varsa biz de varız’ demişti.

Bahçeli, bugünkü grup toplantısında da idam talebini tekrarladı. 

Bahçeli, partisinin Meclis’teki grup toplantısında idam cezası Meclis’e geldiği takdirde destek vereceklerini açıkladı: 

Cumhurbaşkanı idama gönüllüdür ve onaylayacağını beyan etmiştir. Başbakan da idamın toplumsal talep olduğunu ifade ederek, Meclis'te uzlaşma olması durumunda destekleyeceklerini söylemiştir. Madem idama ihtiyaç var, milletimiz bunu istemekte, o halde fuzuli konuşmaya, kaçak güreşmeye gerek yok. AKP hazırsa, MHP dünden vardır. Başbakan hazırsa gelin bu işi bitirelim. Savaş suçlarına idamı düzenleyen tasarı veya teklif TBMM'ye gelmesi halinde, MHP gereğini yapacaktır. İdama karşı gelen, ikaz eden AB komiserleri kendi işlerine baksın. Bizim sözünü dinleyeceğimiz tek merci Türk milletidir. 

Bahçeli’nin açıklamasının ardından Başbakan Binali Yıldırım da AKP grup toplantısında “Diğer partilerle uzlaşma sağlanırsa geriye doğru işlemeyecek şekilde sınırlandırılmış düzenleme yapılabilir" diye karşılık verdi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

AKP MHP idam cezası


Yazar Hakkında