TAZ Gazetesi'nden Cumhuriyet'e destek

Almanya’da yayımlanan TAZ Gazetesi, bugün Cumhuriyet Gazetesi’yle dayanışmak için konuyu manşete taşıdı.

Almanya’da sol çizgideki Die Tageszeitung (TAZ) gazetesi, Cumhuriyet Gazetesi ile dayanışmak için 'Türkiye’de basın özgürlüğü' başlıklı üç sayfa yazıya yer verdi. TAZ çalışanları, Cumhuriyet ile dayanışma fotoğrafı çektirdiler.

"Basın Özgürlüğü nedir" başlıklı Georg Löwisch'in imzalı haberde, "Türkiye'de polisler Cumhuriyet gazetesinin genel yayın yönetmeni ile gazete çalışanlarını gözaltına aldı. Die Taz gazetesi hükümeti eleştiren Cumhuriyet gazetesi ile dayanışma içindedir" denildi.

Gazetenin manşetinde yer alan yazıda kapatılan gazetelere, hapisteki gazetecilere ve son olarak Cumhuriyet Gazetesi’ne yönelik gözaltı dalgasına yer verildi. 

Gazetenin manşetinde Georg Löliwsch imzasıyla çıkan yazıda, “Erdoğan, terörle mücadele bahanesiyle medya üzerinde terör estiriyor” ifadeleri kullanıldı. 

“Basın özgürlüğünün anlamını, bu özgürlüğü elinden alınanlar daha iyi bilir” denen yazıda, Cumhuriyet Gazetesi’nin icra kurulu başkanı olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Akın Atalay’ın açıklamalarına yer verildi. Atalay Löliwsch’in yazısında, "Suçlamalar o kadar saçma ki ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Bunların yalan olduğunu herkes biliyor. Hükümetin tek amacı Cumhuriyet'i kapatmak. Toplumdaki bütün eleştirel sesleri susturmak istiyorlar. Tüm dünyayı Cumhuriyet'le dayanışmaya ve bu adaletsizliğe direnmeye çağırıyoruz” diyor.  

Taz, Cumhuriyet’e yapılan baskını manşete taşımalarıyla ilgili olarak,  “Yakınlık hissettiğimiz bir gazeteye yapılan darbeyi mantığımız almadı. Basın özgürlüğünün gerçekten ne demek olduğunun farkında vardık sanki. Bu nedenle dayanışma göstermek amacıyla bu meseleyi manşete taşıdık” dedi. 

Kategoriler

Güncel Basın



Yazar Hakkında