Zara’da Ermeni mezarlığı açıldı

Sivas’ın Zara ilçesindeki Ermeni mezarlığı, 29 Ekim Cumartesi günü, Peder Zohrab Civanyan’ın riyaset ettiği törenle açıldı.

Açılışa, mezarlığın yenileme çalışmalarını üstelenen Zaralı iş adamı Fethi Aras’ın davetiyle giden 38 kişilik kafile ile, Zara Kaymakamı Cengiz Nayman ve Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala da katıldı. Toplu cenaze ayininin ardından Zara Spor Kulübü Başkanı Oskiyan Kıymaz, yenileme sürecini başlatan Ohannes İlgili’ye, çalışmaların sponsorluğunu üstlenen iş adamı Fethi Aras’a, Zara Kaymakamı Cengiz Nayman’a, Zara Belediye Başkanı Sayıt Ahmet Pala’ya, köyün muhtarı Osman Öncü’ye ve Zara İlçe Jandarma Komutanı’na, mezarlığın açılmasındaki katkılarından dolayı birer plaket verildi.

Zara ziyaretinin ardından Agos’a konuşan Peder Zohrab Civanyan şunları söyledi:

“Hüzünlü bir ziyaretti. Gruptakiler belki de kırk yıl aradan sonra ilk defa, doğdukları yeri gördüler. Fethi Aras’ın girişimiyle, mezarlığın etrafına duvar örülmüş, kapı yapılmış, mezarlığa çıkan yola taş döşenmiş ve üzerinde orada yatanların isimlerinin bulunduğu bir plaket yapılmış. Mezarlıkta bugün, bir tanesi dışında, kabirlerin yerleri belli değil, ama önemli olan Zaralıların dedelerinin, annelerinin, babalarının yattığı yeri ziyaret edebilmesiydi. Bizler de hem onların ruhları için dua ettik, hem de memleket hasretimizi giderdik.”

Kategoriler

Toplum