HDP Genel Merkez'de abluka altında basın açıklaması

HDP Parti sözcüsü Ayhan Bilen, HDP milletvekillerinin gözaltına alınmasının ardından açıklama yaptı. Bilgen, Genel Merkez'e gazetecilerin alınmadığını söyledi, açıklama binanın önünde periscope yayınıyla yapıldı.

HDP Genel Merkezi’ne giriş çıkışlar kapatılırken, HDP’nin basın toplantısı yapması da engellendi. Polis binaya gazeteci sokulmadı. 

Bununun üzerine HDP basın toplantısını binanın önünde yaptı, sosyal medyada periscope’la yaydı. 

Bilgen açıklamasında şunları söyledi: 

“Türkiye’nin ileri demokrasisinde parti genel merkezimizde basın toplantısı düzenleyemediğimiz için bina önünde toplantı yapıyoruz.”

“Dün gözaltına alınan arkadaşlarımızın yargıdan kaçma diye bir derdi yok. Darbe koşullarının herkes tarafından görülmesi için ifade vermeye gitmedik. Kaçma yaklaşımıyla olayı değerlendiren havuz medyası karalamaya devam ediyor.”

“Geçmişte de darbeler yaşandı, engellemeler, müdahaleler yapıldı. O günler nasıl geçtiyse bugünler de geçecek. Ama siyaset tarihine kara bir leke olarak geçecek. 

“Gözaltına alınan arkadaşlarımıza ve yöneticilerimize yönelik tutumu siyasi linç faşizan rejimin ayak sesleri olarak görüyoruz.”

“Bu sürecin geleceğini belirleyecek olan sivil toplumun, uluslararası kamuoyunun sesini yükseltmesidir. Buna boyun eğmeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”

“Genel merkezimize ziyaretler engelleniyor, basının gelmesi bile engelleniyor. Halkımızı da tavrını koymaya ve faşizan tutumu tavır koymaya davet ediyoruz.”

Açıklamayı dinlemek için tıklayın. 

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

HDP


Yazar Hakkında