Mithat Sancar: 15 Temmuz'da meclise atılan bombalarla bugünkü operasyonun farkı yok

HDP vekilleri Ayhan Bilgen, Mithat Sancar ve Osman Baydemir mecliste gözaltına alınan vekillerle ilgili açıklama yaptı. Vekiller yaşananın hukuki bir süreç değil siyasi bir darbe olduğunun altını çizdi, demokrasi için dayanışma çağrısı yaptı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, meclisteki dokunulmazlık görüşmeleri sırasında muhalefet parti vekillerinin “90’lardaki manzara oluşmayacak’ sözünü hatırlattı ve vekillerden ses çıkmamasını eleştirdi, “vekiller 15 Temmuzda gösterdiği tavrı bugün göstermezse siyasilere sahip çıkmazsa, tavır ortaya koymazsa yarın herkes için geç olabilir” dedi. 

Bilgen, “kimsenin hayatının ucuz olduğu bir ülkede yaşamak istemiyoruz,  patlayan bombalarla dün geceki operasyonun üstünün örtülmesini kabul etmiyoruz” dedi. 

"Bu utanca ortak olmak istemeyenler.."

HDP vekili Mithat Sancar şunları söyledi: 

“Ortada süreç yargısal açıdan nasıl işlemektedir sorularının anlamı yok, çünkü bu bir hukuk süreci değildir, siyasi darbe operasyonudur."

"Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili tartışmalar sırasında, darbeler sürecinde yeni bir dönemeç olacağının altının çizmiştik. Ama maalesef farklı hesaplarla bu çağrımıza meclis içinden bir destek gelmedi.”

“12 Eylül’de bile bu olmadı dediğimizde abartı sayılıyordu, ama olmadı. 15 Temmuzda bu meclise atılan bombalar ve bugünkü operasyon arasında zerre kadar fark yok. dün akşamdan beri meclise demokratik siyasetin kalbine bombalar atılıyor. Bu bomlara sessiz kalırsak diktatörlük rejimi tam anlamıyla kurumsallaşacaktır.”

“Boyun eğmemizi bekliyorlarsa yanılıyorlar. HDP’de hiçbir milletvekilinin boyun eğmesi söz konusun olamaz. tek kişi kalana kadar özgürlük için barış için siyaseti sürdüreceğiz. Şu an karşınızda 4 vekiliz belki birkaç saat sonra hiçbirimiz olmayabiliriz. Kim kalırsa kalsın aynı kararlıkla bu ilkeleri savunmaya devam edeceğiz. Sadece burada değil içeride de hapishanede de aynı ilkeleri dile getireceğiz. İfadesi alınan, güya savcılıklarda yapılan sorguda konuşan arkadaşlarımız bu ilkelerden başka hiçbir sözü ifade etmişleredir. bu sürecin darbe süreci olduğunu belirtmişlerdir. bu süreci yargı süreci olarak kabul etme aldatmacasına prim vermeyeceklerini vurgulamışlardır.”

“Bu utanca ortak olmak istemeyenlerin dayanışmadan başka çaresi yoktur. biz dayanışmayı bize yönelik bir destek olarak görmüyoruz. Ülkede iç savaşı önleme özgürlüklere yürüme çağrısı olarak dile getiriyoruz.”

Osman Baydemir de şunları söyledi: 

Bizde iki emanet var, biri Allah’ın verdiği can, diğeri halkımızın verdiği temsiliyet. Bu emaneti kimsenin alma hakkı yok.

Erdoğan’a sesleniyorum, Bizi değil tutuklamak, mengeneye de koysan, özgürlük taleplerimizden asla vazgeçmeyeceğiz

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

HDP milletvekili


Yazar Hakkında