HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken tutuklandı

Dün gece HDP Genel Merkezine yapılan polis baskınıyla gözaltına alınan HDP Diyarbakır Milletvekili ve Grup Başkanvekili İdris Baluken, Bingöl’de tutuklandı.

Sabah saatlerinde Bingöl Adliyesinde savcıya ifade veren Baluken, ifadesinin ardından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Baluken, mahkeme tarafından tutuklandı.

İdris Baluken kimdir?

1976'da Bingöl'de doğan İdris Baluken, Bingöl Lisesi'nin 1992 mezunlarından. 1998'de Ankara Üniversitesi'nden mezun olan İdris Baluken, Tıp Fakültesi diplomasına sahiptir.

Üniversiteden sonra Bingöl Verem Savaş Dispanseri'nde sorumlu tabip olan İdris Baluken, 1999 yılında uzmanlık eğitimi için  İstanbul 'a geldi. 

Bingöl Verem Savaş Dispanseri, Bingöl Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Göğüs Hastalıkları Hastanesinde çalıştı. Toraks Derneği, Türk Tabipler Birliği ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Diyarbakır şubelerinde yönetici olarak görev yaptı. Uzmanlık dalıyla ilgili olarak yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda akademik çalışmaya katıldı.

24. Dönemde Bingöl Milletvekili seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği yaptı. HDP Grup Başkanvekilliği görevini yürüttü.

Zazaca, Kürtçe ve İngilizce bilen İdris Baluken, evli ve iki çocuk babası.