Mesrobyan Okulu otel olma yolunda

Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi Vakfı’nın mülkiyetinde olan ve bugün iş hanı olarak kullanılan eski Mesrobyan Okulu binasının otel olarak değerlendirilmesi için vakfa bir teklif ulaştı.

Gedikpaşa Surp Hovhannes Kilisesi Vakfı’nın mülkiyetinde olan ve bugün iş hanı olarak kullanılan eski Mesrobyan Okulu binasının otel olarak değerlendirilmesi için vakfa bir teklif ulaştı. Vakıf yönetimi, teklifi veren Keskin Global Yatırım Turizm Şirketi ile sürdürdüğü pazarlıklar belli bir aşamaya geldikten sonra 13 Haziran Çarşamba günü, toplumu bilgilendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi. Beyoğlu Üç Horan yönetimi, Tokatlıyan Han için kapalı kapılar ardında pazarlıkları sürdürürken, Gedikpaşa Vakfı’nın bu davranışı takdir topladı.

Kilise salonunda yapılan toplantıya, daha önce benzeri anlaşmalar yapan Karagözyan ve Ortaköy vakıflarının başkanları, Surp Pırgiç Hastanesi’nin yöneticileri ve çok sayıda vakıftan temsilciler katıldı. Toplantıyı Türkiye Ermenileri Patrikhanesi Emlak Komisyonu üyeleri de izledi.

Açış konuşmasını yapan Surp Hovhannes Kilisesi Vakfı Başkanı Harutyun Şanlı, proje ve firma yöneticileriyle yapılan görüşmeler hakkında bilgi verdi. Şanlı, bugün işhanı olarak kullanılan binanın, yap-işlet-devret modeliyle, 19 yılı opsiyonlu olmak kaydıyla 49 yıllığına kiraya verileceğini; Belediye’den alınacak imar iznine göre proje sonunda, butik otel veya 4 yıldızlı otel olarak hizmete açılacağını söyledi. Şanlı’nın verdiği bilgiye göre, inşaat, han boşaltılmış olarak firmaya teslim edildikten hemen sonra başlayacak ve iki yılda bitirilecek. Bu sürede vakfın zarara uğramaması için, yüklenici firma, iki taksitte toplam 700 bin lira  teberruda bulunacak. Vakıf, ikinci yılın sonunda otel açıldıktan sonra aylık 50 bin TL kira alacak.

Geliri okullara dağıtılacak

Vakıf Başkanı Şanlı, başka teklifler de aldıklarını ancak en iyi ve en güvenilir teklifin, iştirakçileri arasında AKFEN Holding’in de bulunduğu Keskin şirketinden geldiğini kaydederek, “Projenin sonunda, vakfın gayrimenkullerinin şu anda 10 milyon TL olan değeri 100 milyon TL’ye çıkacak” dedi. Şanlı, projeden gelecek gelirin cemaat okullarına dağıtılacağının da altını çizdi. Şanlı, henüz ortada imzalanmış bir anlaşma olmadığını da sözlerine ekledi.

Keskin şirketi adına toplantıya katılan Bora Kalaycıoğlu, Gedikpaşa’nın önemli bir turizm merkezi olacağı için burada yatırım yapmak istediklerini söyledi ve “Bu anlaşmayla hem biz kazanacağız, hem de vakıf kazanacak” dedi.

Toplantı, vakıf başkanlarının sorularının ve yorumlarının alınmasının ardından düzenlenen yemekle sona erdi. 

Kategoriler

Toplum Vakıflar