Türkiye'de HDP protestolarına polis müdahalesi

Ankara, İstanbul, İzmir ve Antalya'da HDP’li vekillerin gözaltına alınması üzerine protesto eylemleri düzenlendi. Polis eylemlere saldırdı.

İstanbul’da Esenyurt, Esenler, Bahçelievler, Sancaktepe, Zeytinburnu, Bakırköy ve Üsküdar’da protesto eylemleri düzenleniyor. 

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, polis Esenyurt’ta toplanan gruba plastik mermi ve biber gazıyla müdahale etti.

Kadıköy'de düzenlenen protestoya da polis müdahalede bulundu.

HDP İstanbul İl binası önünde de eylem devam ediyor. Polis kitleye dağılmaları yönünde uyarıda bulunurken eylemciler ‘Vekil irademdir, irademe dokunma’ pankartıyla bina önünde bekleyişe devam ediyor. Polis eylemcilere gaz atıyor. 

Ankara’da da aralarında DİSK Başkanı Kani Beko ve KESK Başkanı Lami Özgen'in bulunduğu gruba, polis ekipleri Ankara Yüksel Caddesi'nde müdahale etti. Polis ile grupta bulananlar arasında arbede çıktı. Polis, polis biber gazı ve plastik mermiyle müdahale ettiği gruptan bazılarını gözaltına aldı.

Vekillerin gözaltına alınmasına İzmir'de bir grup tepki gösterdi. 

Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank binası önünde toplanan, aralarında HDP'lilerin de bulunduğu yaklaşık 250 kişi, gece saatlerinde polis tarafından düzenlenen operasyonlarla aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da olduğu HDP'li milletvekilinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Üzerinde, 'Vekilim irademdir irademe dokunma' ve 'Eş Başkanıma dokunma' yazılı pankart taşıyan grup, sık sık "Kürdistan faşizme mezar olacak", "Susma sustukça sıra sana gelecek" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları attı. 

Süresiz oturma eylemi yapmak isteyen grubun basın açıklaması yapıp dağılmasını isteyen polis, bu yönde anons da yaptı. Grup adına basın açıklamasını HDP İl Eş Başkanı Mahfuz Güleryüz yaptı. Güleryüz, “Bizi gözaltı ve cezaevleriyle tehdit edenler bilsinler ki 40 yıldır ayaktayız direniyoruz ve gerekirse 100 yıl daha direniriz" dedi. 

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

Antalya’da da eylemcilere polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Polis, HDP İl Eş Başkanı İhsan Nergiz'in de aralarında bulunduğu 5 kişiyi gözaltına aldı.

 

 

 

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında