Son dua yeri eskisinden daha sağlam olacak

Malatya Ermeni Mezarlığı içindeki son dua yeri, gasilhane ve bekçi kulübesi yeniden yapılıyor. İstanbul’da yaşayan Malatyalıları buluşturan MalatyaHayDer’in girişimiyle toplanan bağışlarla inşa edilen yapılar, dört ay önce, tamamlanmak üzereyken, kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılmıştı. Geçen hafta, yapıların yeniden inşa edilmesi için yapılan ihaleyi alan firma, çalışmalara başladı.

Ermeni mimarlar projeyi destekliyor

MalatyaHayDer Başkanı Hosrof Köletavitoğlu, inşaatların yasal olarak daha sağlam temeller üzerine yapılacağını ve çalışmaların başlamasından dolayı Malatyalı Ermenilerin sevinçli olduğunu ifade etti. yapıların, mezarlığın tarihi dokusuna uygun şekilde, taştan yapılacağını söyleyen Köletavitoğlu, projeye yüksek Mimar Kevork Özkaragöz, mühendis Garbis Evyapan ve mühendis Sarkis Delgi’nin de katkıda bulunduğunu belirtti.

Malatya Fen İşleri Müdürü Hasan Atay, projenin en geç yılsonunda bitirilmesinin öngörüldüğünü söyledi. Son dua yeri, gasilhane ve bekçi kulübesinin yasal mevzuata uygun şekilde yapıldığını kaydeden Atay, Belediye Meclisi kararıyla ruhsatlandırılacak olan yapıların bir daha yıkılma tehlikesinin olmadığını belirtti.

Malatya Ermeni Mezarlığı’nda geçen yıl başlatılan son dua yeri, gasilhane ve bekçi kulübesi inşaatı 2 Şubat’ta Belediye ekiplerince ‘yanlışlıkla’ yıkılmıştı. Belediye Başkanı Ahmet Çakır, sadece bekçi konutu için yıkım kararı alındığını, ancak yıkım ekiplerinin emri “yanlış anlayıp” diğer yapıları da yıktığını belirtmiş ve bu hatanın telafi edileceğini söylemişti.

Kategoriler

Toplum Kilise