Çulcuyan aday olacağını açıkladı

Başepiskopos Çulcuyan patriklik seçiminde aday olduğunu açıkladı

Ermenistan'ın Gugark Bölgesi’nin dinî önderi Başepiskopos Sebuh Çulcuyan, patriklik seçimi konusunda Agos’a konuştu.

Seçim sürecini etkileyecek şüpheli adımların atılmaması gerektiğine dikkat çeken Çulcuyan, “Öncelikle aynı hataları tekrarlamamak, çelişkili başvurularla ve şüpheli adımlarla seçim sürecini etkilememek lazım. Bu galiba bize bağlı bir süreç. Seçim sürecine engel olacak her uygulamayı ve işlemi ortadan kaldırmak gerekiyor” dedi.

Çulcuyan Ermeni toplumunun çıkarlarının düşünülmesi gerektiğini belirtti: “Kişisel hırslarla ve duygularla hareket etmemek, toplumun ve Patrikliğin çıkarlarını düşünmek lazım. Seçmenlerin ve adayların haklarına saygı duymak, patrik seçimleri için aday olanlara eşit ve adil şartlar sağlamak lazım. Ondan sonra geriye idari işlemler kalıyor”

Kendisinin de aday olduğunu açıklayan Çulcuyan, “Ermeni Apostolik Kilisesi’nin hizmetçisi olarak, aynı zamanda Malatya doğumlu biri olarak, Türkiye Ermeni Patrikliği seçimlerinde aday olacağım. Türkiye'nin dindar Ermeni halkına hizmet etmeye hazırım” dedi.

Kategoriler

Toplum



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.