KİTAP/ԳԻՐՔ EKİM: Soykırımın ortak tezahürü

Merhaba,

Bu sayımıza Elizabeth Harrower’in ‘Gözetleme Kulesi’ ile başlıyoruz. Romanında narsist bir erkeğin müthiş portresini çizen Harrower insan psikolojisini eşsiz bir gözlemle anlatıyor. Romanın kurgusunun başarış;, arka plandaki savaş, ekonomik kriz ve kültür çatışmasıyla kendini ortaya koyuyor. Banu Yıldıran Genç yazdı. 

2015 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Svetlana Aleksiyeviç, 1991-2012 dönemini kapsayan söyleşilerden oluşan eseri  ‘İkinci El Zaman’da, kaybolan bir uygarlığın, Sovyet uygarlığının ayrıntılarının peşine düşüyor; yani sosyalizmden artakalanların, sosyalizmin insan ruhunda bıraktığı izlerin... Rüveyda Gürcan yazdı. 

Jenny Offill’in son kitabı ‘Eş’, evlilik müessesesinin büyük çıkmazlarına mercek tutuyor. Daha doğrusu, evlilik halinden çok, bir kadın için bir eş olmanın ağırlığını tartıyor. ‘Eş’, kırık dökük ve hazin bir aşk hikâyesinden çok daha fazlası. Nida Dinçtürk yazdı. 

Bu sayıdan itibaren her ay Hrant Dink Vakfı Kütüphanesi’nde yer alan kitaplardan bir bölümünü sizlere tanıtacağız. İlk olarak, Kütüphane’de yer alan Sivas’la ilgili kitaplarla başlıyoruz. 

Keyifli okumalar,

Ferda Balancar
ferda@agos.com.tr