Van konferansı yarın Havak Salonu'nda

1850–1930 yılları arasında Van çevresinde yaşanan toplumsal, ekonomik ve kültürel değişimler, Hrant Dink Vakfı’nın düzenlediği ‘Van ve Çevresi Toplumsal, Kültürel ve Ekonomik Tarihi’ başlıklı konferansta tartışılacak.

Bu cuma-cumartesi günü vakfın binasında yapılacak olan konferansa Ronald Suny, Hilmar Kaiser, Richard Hovannisian ve Raymond Kevorkian gibi konunun dünyada önde gelen uzmanları katılacak.

11 Kasım Cuma günü 9.00’da Hrant Dink vakfı Başkanı Rakel Dink’in açılış konuşmasıyla başlayacak olan iki günlük konferansın programında, toplam yedi panelin yanı sıra, Yektan Türkyılmaz’ın ‘Van/Vasburagan’ın tarihini ve hatırlanmasını neden tekrar düşünmeliyiz?’ başlıklı açılış tebliğ ve Ayhan Aktar’ın yöneteceği genel değerlendirme ve tartışmalar oturumu da yer alacak. Konferans, Friedrich Ebert Vakfı ile SivilDüşün AB programı tarafından destekleniyor.

Konferansta, 1850 – 1930 yılları arasında Van ve çevresinin yaşadığı travmatik dönüşümlerin kapsamlı ve eleştirel perspektifle ele alınabilmesinin önünü açan, disiplinler arası niteliği ağır basan ve özellikle siyasal sınırların ötesine uzanan akademik çalışmalar yer alıyor.

Toplantıların dilleri Ermenice, İngilizce ve Türkçe olacak ve eş zamanlı çeviri hizmeti sağlanacak. hrantdink.org adresinden canlı ve daha sonra Hrant Dink Vakfı’nın YouTube kanalından tekrar izlenebilecek olan konferanstaki tebliğler, ileri bir tarihte kitaplaştırılacak.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında