Kadın örgütlerinden kapatılan derneklerle ilgili açıklama

İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla kapatılan 370 dernekle ilgili 50'yi aşkın kadın örgütü açıklama yayımladı. Açıklamada, kapatılan dernekler arasında kadın ve çocuk hakları için çalışan dernekler de olduğu hatırlatılarak 'Mühürlenen sadece mekanlar, biz her yerdeyiz' denildi.

İçişleri Bakanlığı’nın OHAL kapsamında geçtiğimiz Cuma yayımladığı yazılı kararla 370 dernek kapatıldı. Bakanlık, kapatılan derneklerinin adını açıklamazken, kapatılan derneklerin arasında kadın ve çocuk hakları için çalışma yürüten pek çok dernek de bulunuyor. Kapatılan kadın dernekleri arasında Adıyaman Kadın Yaşam Derneği, Anka Kadın Araştırmaları Derneği, Bursa Panayır Kadın Dayanışma Derneği, Ceren Kadın Derneği, Gökkuşağı Kadın Derneği, KJA, Muş Kadın Çatısı Derneği, Selis Kadın Derneği, Van Kadın Derneği de yer alıyor. 

50’yi aşkın kadın örgütü, kadın derneklerinin faaliyetlerinin durdurulmasına karşı yazılı bir açıklama yayımlayarak “Mühürlenen sadece mekanlar, biz her yerdeyiz” denildi.

Açıklamada, “kapısına mühür vurulan dernekleri kadınlara yönelik şiddete karşı, cinsiyet eşitliği için birlikte çalıştığımız, yol arkadaşımız dernekler; sivil inisiyatifin ve kadınların özgürlük ve eşitlik talebiyle örgütlenmesinin engellenmesi, demokrasiye, hukuka, hak ve özgürlüklere sığmayan bu uygulamalar OHAL’e sığınılarak meşrulaştırılamaz” dendi.

Aralarında  Filmmor, HDK Kadın Meclisi, İstanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, KA.DER Ankara, Kadına Şiddette Karşı Müslümanlar İnisiyatifi, Kampüs Cadıları, Kaos GL Derneği, SPOD ve Uçan Süpürge’nin de yer aldığı 50’yi aşkın kadın örgütünün imzacısı olduğu açıklama şöyle: 

Etiketler

OHAL dernek


Yazar Hakkında