Bahçeli: AKP'nin Anayasa metni tarafımıza iletildi

MHP Genel Başkanı Bahçeli, AKP'nin Anayasa hazırlık metninde "Cumhurbaşkanı" ifadesinin geçtiğini söyledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında AKP’nin Anayasa hazırlık metninin kendilerine iletildiğini söyledi. 

Bahçeli’nin grup toplantısında yaptığı açıklamadan satırbaşları şöyle:  

"AKP'nin anayasa hazırlık metni tarafımıza resmen iletilmiştir. Katıldığımız ve katılmadığımız maddeleri tek tek belirliyoruz. Ardından partiler arasında kurulacak bir komisyonda, üzerinde mutabık kaldığımız değişiklik önerilerini süratle ve en kısa sürede Meclis Genel Kuruluna getirmeyi umuyor ve bunu amaçlıyoruz.”

"Bu süreçte CHP naz etmemeli, kapris yapmamalı, geri durmamalıdır. Başbakan'a kapıları açıksa ki öyle söylüyorlar, 'teklifi bir de biz görelim' diyorlarsa, buyursunlar kafa kafaya verelim, el ele, omuz omuza, gönül gönüle fiili açmazı giderelim.”

“Başbakan'la görüşmelerimiz makul ve mantıklı gelmiştir. Kendi düşünceleri doğrultusunda hazırladıkları anayasa metnini MHP'ye bırakmıştır. Mehmet Parsak ve arkadaşlarının incelemesine göndererek, gözden geçirmeyi ve MHP düşüncelerini AKP'ye ulaştırmayı hedeflemektedir.”

“Taslak bütün anayasa değişikliğini kapsıyor. Taslak metninde 'cumhurbaşkanı' diye geçiyor”

Tasarı Genel Kurul'da yeterli oyu alırsa referanduma sunulacak.

Başbakan Binali Yıldırım, tasarının referanduma gitmesine gerek kalmadan yasalaşmasını sağlayacak olan 367 oya ulaşılsa dahi anayasa değişiklik paketinin halk oylamasına sunulacağını söylemişti.

Teklifin geçmesi için TBMM'de en az 330 oy alması gerekiyor.

Söz konusu değişikliklerin 330 ile 367 arasında bir oy alması halinde, yürürlüğe girebilmesi için referanduma sunulma şartı bulunuyor. TBMM'de 367'nin üzerinde bir destek alması durumunda ise bu şart ortadan kalkıyor.

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

AKP Anayasa MHP


Yazar Hakkında