Feriköy’ün bütçe açığı kapanmadı

Okullar yararına düzenlenen sevgi sofralarında bu hafta sıra Feriköy Merametçiyan’daydı.

Önceki haftalarda Agos’un manşetinde de yer alan 960 bin TL’lik bütçe açığı, yoğun katılıma karşın kapatılamadı. 

Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde 6 Kasım Pazar günü Feriköy Surp Vartanants Kilisesi’nde Peder Zohrab Civanyan’ın katılımıyla yapılan Badarak ayinini kilisenin din görevlisi Başrahip Tatul Anuşyan sunarken, ilahileri Surp Vartanants Korosu seslendirdi.

Başepiskopos Aram Ateşyan, kilisede verdiği vaazda şunları söyledi: “Cemaatimizde sorunlarımız var. Birlik olmadan bu sorunları çözemeyiz. İsa Mesih ve arkadaşları yıllar yılı hep birlik içindeydi. Kiliselerimiz ve okullarımız nasıl ayakta duruyorsa, Feriköy Merametçiyan da yaşayacak. Kapatılan okullar bizim gitgide daha zor durumda olduğumuza işaret eder. Gelin, el ele verelim, kavga etmeyi bırakalım, okullarımızı ayakta tutalım. Kültürümüze gereken önemi verelim.”                    

Ayinin ardından sevgi sofrası için Nazar Şirinoğlu Salonu’na geçildi. AKP İstanbul milletvekili Markar Esayan, Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül, Şişli Belediye Başkanı Yardımcısı Vazken Barın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fahri Danışmanı Nadya Taşel, Bakırköy Belediyesi Meclis Üyesi Margrit Dikme, Azınlık Vakıfları Temsilcisi Toros Alcan, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ermenistan Daimi Temsilcisi Arsen Avagyan, cemaatin hayırseverlerden Aret Ergan ve Hayk Arslanyan’ın da katıldığı yemekte açılış konuşmasını Yönetim Kurulu üyesi Karen Terziyan yaptı. Ardından söz alan Feriköy Surp Vartanats Kilisesi Vakfı Başkanı Manuk Öğer, şöyle konuştu: “Geçtiğimiz haftalarda cemaat gazetelerimizin sayfalarına taşıdığı okulumuzun durumundan birçoğunuz haberdar. Buradan bizleri destekleyenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Umuyorum ki vakfımızın bütçe açığı kapanacak ve rahat bir nefes alacağız. Bizleri 18 yıldır yalnız bırakmayan ve her yıl destekte bulunan eski Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bu yıl da sevgi soframızda harcanan meblağı karşıladı, sağ olsun, var olsun. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ederim.”

Bütçe hakkında bilgi veren Surp Vartanats Kilisesi Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Azniv Mezadur ise, bu yılki açığın 970 bin TL olduğunu belirtti.

Feriköy Okulu öğrencilerinin hazırladıkları dans gösterisi, şiir dinletisi ve okul korosunun seslendirdiği şarkılar davetliler tarafından keyifle takip edilirken, kapanışta konuşan Başepiskopos Ateşyan, etkinlikte 680 bin TL toplandığını açıkladı. 

Kategoriler

Toplum Okullar



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.