Siirt'te bakır madeni göçtü: 4 işçi hayatını kaybetti, çok sayıda işçi kayıp

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyündeki bakır madeni sahasında dün gece heyelan meydana geldi. Göçük altında kalan 4 işçi hayatını kaybetti, göçük altında kalan 11 işçiden ise haber alınamıyor.

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15’er kişilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüğü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iş makinesiyle çok sayıda işçi göçük altında kaldı.

Siirt Valiliği, Şirvan İlçesi'ne bağlı Maden Köyü'nde göçük altında kalan 4 işçinin cesedinin çıkarıldığını açıkladı.

Çalışma Bakanlığı ise kayıp 11 işçiyi arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü duyurdu.

 

HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada göçük altında 14 işçinin bulunduğunu belirtip, bir işçinin ise yaralı olarak kurtarıldığı bilgisine ulaştıklarını söyledi

Mahsur kalan çok sayıda işçinin kurtarılması için madene Siirt merkez ve Şirvan'dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. 

Kayıp 11 işçi aranıyor. Olay sırasında çok sayıda kamyon ve iş makinesinin de göçük altında kaldığı belirtiliyor. 

Ciner Grubu'na bağlı Park Holding altında faaliyet gösteren Park Elektrik Üretim Madencilik AŞ.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada, "Şirketimizin Siirt'in Şirvan ilçesinde bulunan Madenköy bakır madeni sahasında ilk belirlemelere göre aşırı yağışlar nedeniyle heyelan meydana gelmiştir. Kurulan kriz masasının çalışmaları devam etmektedir. Bölgede toprak kayması riskinin devam ettiği de dikkate alınarak üretime ara verilmiştir. Gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır" dendi 

DHA’nın haberine göre, aynı bölgede 25 Temmuz tarihinde de heyelan meydana gelmiş, 6 kamyon ve 2 iş makinası göçük altında kalmıştı.

 

 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında