Van Belediyesi eşbaşkanı Bekir Kaya tutuklandı

Dün gözaltına alınan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bekir Kaya çıkarıldığı mahkemece 'örgüt üyeliği' suçundan tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında Van Büyükşehir Belediyesine yönelik dün gerçekleştirilen operasyonda Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya, Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yalım Eryiğit, Peyzaj Mimarı Zelal Tanlı, Destek Hizmet Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan Akdemir gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan Belediye Başkanı Kaya ve beraberindeki 4 kişi emniyetteki sorgularını ardından savcılığa sevk edildi. Sorgulama sonrası tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sabah saatlerine kadar süren mahkeme sonucu Van Büyükşehir Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Peyzaj Mimari Zelal Tanlı "örgüt üyeliği" suçundan tutuklanırken, Fen İşleri Daire Başkanı Mehmet Yalım Eryiğit, Destek Hizmet Daire Başkanı Cuma Köylüoğlu ve İnşaat Teknikeri Can Taylan Akdemir adli kontrol şatıyla serbest bırakıldı.

Bekir Kaya kimdir?

1977 yılında Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimini Iğdır ve Ağrı illerinde tamamladı. 1994’te Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesine kayıt oldu. 1999 yılında Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2001’de Van’a yerleşerek, Van Barosuna kayıtlı olarak serbest avukatlık yapmaya başladı. Van ilinde Van Barosu Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 

2009 Yerel seçimlerinde DTP’den Van Belediye Başkanı oldu. 2014’te 5 yıllık belediyecilik döneminin ardından yine 2014 yılında Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayı oldu. Seçimlerde Hatice Çoban ile birlikte Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı olarak seçildi. Türkiye’nin en genç Büyükşehir Belediye Başkanı olan Kaya, evli ve bir çocuk babası. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem

Etiketler

Van Bekir Kaya


Yazar Hakkında