HDP Meclis çalışmalarına geri dönüyor

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 6 Kasım'da Eş Genel Başkanları ve yedi milletvekilinin tutuklanmasının ardından verilen “meclis çalışmalarına katılmama” kararını değiştirdiklerini, yeniden çalışmalara katılacaklarını açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ayhan Bilgen, partisinin grup toplantısında Eş Genel Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu milletvekillerinin tutuklanmasının ardından Meclis çalışmalarına katılmama kararını kaldırdı. 

Bilgen, "Şimdilik buradayız, siz istemeseniz de çalışmalara katılacağız" dedi.

HDP, 6 Kasım'da Eş Genel Başkanları ve yedi milletvekilinin tutuklanmasının ardından Meclis çalışmalarına katılmama kararı almıştı.

Aralarında yazar, akademisyen, aktivist, gazeteci ve sanatçıların bulunduğu 61 kişi, Meclis çalışmalarını durdurma kararı alan HDP'ye “Meclis’e dön” çağrısı yapmıştı.

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen'in konuşma yaptığı bugünkü grup toplantısında, Figen Yüksekdağ'ın "Cinsel istismara af yasasına karşı gerçekleştirilen birleşik mücadeleyi selamlıyorum. Tecavüzü kutsayanlar karşısında eşit bir yaşama inanmak suçsa, bu "suçu" işlemeye devam" mesajı okundu.

“Türk’ü bile gözaltına alacak kadar korkuyorsunuz’

Bilgen, konuşmasında Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk'ün gözaltına alınmasına tepki göstererek "Şimdiye kadar çok işkence tezgahı görmüş ama asla teslim olmamış Ahmet Türk’ü bile gözaltına alacak kadar korkuyorsunuz" ifadelerini kullandı. Hükümete seslenen Bilgen "Büyümek istiyorsanız, Kürtlerle barışacaksınız. Küçülmek istemiyorsanız, yine Kürtlerle barışacaksınız. Başka çareniz yok" dedi.

CHP'ye de eleştiri yönelten Bilgen, "CHP Kartal'da 'teslim olmayacağız' mitingine katılmaya çekindi. Adana'da 'Türkiye'yi böldürmeyeceğiz' mitingi yapacaklarmış. Bence Adana'nın havasına uygun ne şiş yansın ne kebap" diye konuştu. 

Bilgen'in açıklamalarından satır başları şöyle: 

“Gece yarısı Cumhurbaşkanı'nın verdiği demeçle istismar tasarısının Meclis'ten çekilmesi yeterli değil ama sevindirici.”

“Kar hırsı uğruna Zonguldak'ta da, Soma'da da Siirt Şirvan'da da insanlarımız toprak altında. İnsanın bu kadar değersiz olduğu bir dünya görüşüyle ne yazık ki daha çok insanımızı kaybedeceğiz. Belediyelerde görevlendirdikleri kadar müfettişi o madene gönderselerdi, onca insan toprağın altında kalmayacaktı. “ 

İki yeni KHK

“Dün yine bir KHK yayımlandı. 16 bin kişi işinden emeğinden oldu. Bu tabloya dikkat çekenler mağdur edebiyatı yapmakla suçlanıyor. Önümüzdeki günlerde öğretmenler günü kutlanacak. 15 bin tane insanı sorgusuz sualsiz işsiz bırakanlar geçecekler orada öğretmenlerle ilgili güzel sözler söyleyecekler. Hangi yüzle? Binlerce öğretmeni işsiz bırakanlar üç gün sonra nutuk atıp "Bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyecekler. Ne yüzle?”

“Başbakan ekonomiye ilişkin “elle gelen düğün bayram" diyor. Böyle derin analizi ekonomistler haftalarca düşünse bulamazdı. Başbakan ekonomideki durum için Trump’un seçilmesini sorumlu gösteriyor. Yani sorumlu ABD’li seçmen, bunların hiç kusuru yok.” 

“Ne sizin hesap ettiğiniz gibi burayı size terk edeceğiz, ne de burada oynanan oyunun figüranı olacağız! Bizler ne zorluklarla burada olduğumuzu, kimlere borcumuz olduğunu biliyoruz. Partisi için can verenlerin yükü omzumuzdadır!” 

"80 milyonun kaderi 8 kişiyle belirleniyorsa ona anayasa denilmez. Sana-yasa olur ama anayasa olmaz o."

Kategoriler

Güncel Gündem

Etiketler

Meclis HDP Ayhan Bilgen


Yazar Hakkında