Cinsel istismar düzenlemesi tasarıdan çıkartıldı

Kamuoyunda infial yaratan, cinsel istismarcıya evlilikle af getiren düzenleme Adalet Komisyonu'nda yapılan oylama sonucu tasarıdan çıkartıldı.

Adalet Komisyonu’na çekilen çocuklara cinsel istismar düzenlemesi, komisyonda yapılan oylama sonucu oy çokluğuyla tasarıdan çıkarıldı.

TBMM Adalet Komisyonu, bugün AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya başkanlığında saat 10.00’da toplandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da katıldığı toplantıda, kamuoyunda infial yaratan, cinsel istismarcıya evlilikle af getiren düzenleme gündeme geldi. 

Toplantının başında konuşma yapan Bozdağ, "Aslında getirdiğimiz düzenleme tek bir tecavüzcüyü bile kapsamıyordu ama yanlış anlaşıldı. Biz de bunu iyi anlatamadık. Toplumda oluşan tepki nedeniyle bu düzenlemeyi geri çekiyoruz" ifadelerini kullandı. Bozdağ, “yüzyıllardır bu topraklarda var olan kültürü, 2015’te yürürlüğe giren kanunlarla birdenbire değiştirmesi, herkesi aynı noktaya çekmesi zor. Kültür nasıl zaman içinde gelişiyorsa kalkması da zaman alır" dedi. 

Yapılan oylama sonucu, tasarının geçici 1. maddesinin erken yaşta evliliklerle ilgili, cinsel istismar suçunda mağdur ile failin evlenmesi halinde fail hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkan veren ikinci fıkrasının metinden çıkarılmasına ilişkin önerge kabul edildi.

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında