Türk ve Ermeni işadamları Kars’ta buluştu

3. Ermeni-Türk İş Birliği Konferansı 16 Haziran’da çalışmalarına devam etti. 15 Haziran’da başlayan konferans çerçevesinde Ermeni ve Türk işadamları aktif temaslarda bulundular. Konferans çerçevesinde bazı Ermeni ve Türk işadamları işbirliği yönünde ön mutabakatlara vardılar.

News.am haber sitesinde aktarıldığı üzere buluşmalarda, taraflara ortak işletmeler kurulmasında destek ve hukuki danışmanlık sağlamak amacıyla Ermeni ve Türk İşadamları Bilgi ve Destek Merkezi (ICE) de hazır bulundu.

Konferans sırasında Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği Ermenistan-Türkiye İlişkilerinin Normalleşmesine Destek Projesi koordinatörü Armen Melkonyan iki ülke arasında var olan ticaret hacmi ve sektörel portresine ilişkin bilgi verdi.

USAID finansal desteğinde Avrasya İşbirliği Fonu, Ermenistan Sanayici ve İşadamları Birliği, Erivan Basın Kulübü ve ICHD tarafından organize edilen 3. Ermeni-Türk İş Birliği Konferansına Ermenistan ve Türkiye’den yaklaşık 70 işadamı katıldı.

Çoğunlukla inşaat, madencilik, kuyumculuk, tatlı su balıkçılığı, mobilya imalatı, turizm ve nakliyat sektörlerinden temsilciler toplantıya iştirak etti.

Bundan önceki konferanslar 2011 yılının Temmuz ve Kasım aylarında Erivan’da gerçekleşti; konferanslara her iki ülkeden yaklaşık 100 işadamı katıldı.