Öğrenci yurdunda yangın: 12 kişi hayatını kaybetti

Adana'da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam saatlerinde çıkan yangında 11 çocuk ve bir yurt görevlisi 12 kişi hayatını kaybetti. Adana Belediye Başkanı, büyük olasılıkla yangın merdiveninin kilitli olduğunu söyledi.

Adana'da Özel Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu'nda akşam saatlerinde çıkan yangında 11 çocuk ve bir yurt görevlisi 12 kişi hayatını kaybetti.

Yangınla ilgili sabaha karşı yayın yasağı getirildi.

Saat 12.00 itibariyle Anadolu Ajansı'nın geçtiği habere göre, yangınla ilgili soruşturma kapsamında, aralarında yurt müdürünün de bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.

19.30 sularında başlayan yangına itfaiyeyle birlikte orman koruma ekipleri de müdahale etti.

Pencereden atlayan ve dumandan etkilenen 22 öğrenci hastanelere kaldırıldı.

Üç saatlik mücadelenin ardından yangın söndürüldüğünde içeri giren itfaiyeciler 11 öğrenci ve 1 eğitmenin cesedini buldu.

Cesetler otopsi için Adli Tıp Kurumu’na götürülürken dokuz cenazenin bir ambülansla taşınması dikkat çekti.

Hayatını kaybedenler şöyle:

Sare Betül Genç, Fatma Canatan, Semanur Aydoğdu, Gamze Bagir, Bahtınur Baş, Nurgül Pertlek, Tuğba Aydoğdu, Sümeyye Yetim, Cennet Karataş, Sevim Köylü, İlknur Maden, Zeliha Avcı.

Yayın yasağı

Aladağ İlçesi Sulh Ceza Hakimliği'nce getirilen yayın yasağı şöyle gerekçelendirildi:

Adana Aladağ İlçesi Sulh Ceza Hakimliğinin 2016/150 D.İş sayılı kararı ile 29.11.2016 tarihinde Aladağ İlçe Merkezinde bulunan Aladağ Özel Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdunda meydana gelen yangın ve taksirli ölüm olayına ilişkin olayına ilişkin olarak bazın basın ve yayın organlarında yanlış bilgiler verildiği, ölenlerin kimliklerinin yanlış söylendiği, söz konusu yayınların gerek ilçe genelinde gerekse yurt çapında huzur ve güven ortamı ile kamu düzenini bozucu eylem ve davranışlara dönüşebileceği ve yürütülen soruşturmanın akamete uğratılabileceği kanaatiyle yapılan ve yapılacak tüm haberlere tüm yazılı ve görsel basınla internet ortamında 5187 sayılı Basın Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yasağı konulmasını ve yapılan yayınların kaldırılmasına karar verilmiştir. Tüm medya hizmet sağlayıcıların dikkatine sunulur.

Elektrik kontağı

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, yangının elektrik kontağından çıktığını söyledi.

Binanın içinin ahşap kaplama, yerlerin de halıyla kaplı olduğuna dikkat çeken Durukan, bu nedenle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığını ifade etti.

Belediye Başkanı: Yangın çıkışı kilitli

Adana Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, çocukların ölülerine yangın merdiveni çıkışı bölgesinde ulaşıldığını belirtti.

 Büyük olasılıkla yangın merdiveni çıkışının kilitli olduğunu belirten Sözlü, ahşaptan yapılan çatının da yangın yüzünden çocukların üzerine çöktüğünü açıkladı.

Vali: Toplam 34 öğrenci kalıyordu

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, olay yerindeki incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yangının saat 19.25 civarında çıktığını söyledi.

Yurtta toplam 34 öğrencinin kaldığını anlatan Vali Demirtaş, "Yangında 12 vatandaşımızı kaybettik. Bunlardan 11'i öğrenci, biri eğitmen. 22 vatandaşımız da yaralı. İçeridekilerin tamamına ulaştık. İlk belirlemelere göre yangının elektrik kontağından çıktığını tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Demirtaş, yaralıların hastaneye kaldırıldığını belirterek, "Yaralılardan durumu ağır olan herhangi kimse yok. Yaralıların bazıları pencereden atlamışlar" ifadesini kullandı.

4 Bakan Adana'da

Öte yandan, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya incelemelerde bulunmak üzere Adana'ya gitti. 

Kategoriler

Güncel