Dadyan’ın da açığı kapanmadı

Okullar yararına düzenlenen sevgi sofrası geçtiğimiz hafta Bakırköy Dadyan Okulu yararına kuruldu.

Okullar yararına düzenlenen sevgi sofrası bu hafta Bakırköy Dadyan Okulu yararına kuruldu. 27 Kasım Pazar günü Türkiye Ermenileri Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan’ın riyasetinde Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi’nde yapılan Badarak Ayinini Üstrahip Zadig Babikyan sunarken ilahileri ise Karasun Mangants Korosu seslendirdi. Kilisede vaaz veren Başepiskopos Ateşyan, Okulların Ermeniceye ve Ermeni kültürüne kattığı değeri vurgulayarak şunları söyledi:

“Dadyan Okulu neredeyse bünyesinde en fazla öğrenci barındıran bir okulumuz. Zorluklardan geçiyor, fakat öğretmenlerin kalbi daima öğrencilerle. Öğrencilere her şeyi aktarmaya çalışıyorlar ve öğretiyorlar. Sizlerin de kalbi okullarımızda olsun, veliler destekte bulunsun. Biliyorsunuz bu günlere çok zor gelindi. Geçen yıl yeni okul binası yaptırdılar, öğrencilere daha iyi bir eğitim verebilmek için eğitim kadrosunu yükselttiler. Sizlerin de kalbi onların yanında olsun.”

Kilisenin ardından Yetkin Berberoğlu Spor Salonu’nda kurulan sevgi sofrasına geçildi. Sevgi sofrasına Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi Meclis üyeleri Nurhan Çetinkaya, Margrit Dikme, hayırseverlerden Aret- Monik Ergan, Hayk Arslanyan, Parseh Saraylı ve çok sayıda vakıf yönetim kurulu başkanı, üyesi katıldı

Açılış konuşmasını yapan okul Müdürü Alis Bayram, okulun tarihçesi hakkında bilgi verdi. Okulun bu yılki başarılarından da söz eden Bayram, okula yardım edenlere teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Alkışlarla karşılanan okul korosu, dans gösterileri ve şiir dinletisinin ardından yeni binasına kavuşan Dadyan Okulu’nun bu sürecini anlatan bir barkovizyon gösterildi. Barkovizyon bitiminde konuşan Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir şunları söyledi:

“Öncelikle hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ederim. Çocuklarımız güvenli bir binada eğitim görmeli, çağı yakalayacak teknolojiye sahip olmalı ve iyi beslenmeli. Eski binamızda bu kadar imkânımız yoktu ancak geçen yıl geçtiğimiz bu bina içerisinde her şeyimiz mevcut. Bu çağdaş yuvanın devamlılığını sağlayamazsak bu çocukların vebalini alırız.”

Sevgi sofrasında konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu ise Bakırköy’e böyle güzel bir okul inşa ettikleri için vakıf yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. Kerimoğlu, “Bir önceki Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen bu binanın temellerini attı. Ben de açılışında bulunma fırsatı yakaladım. Dadyan Okulu İstanbul’un en prestijli okullarından biri, desteklerini esirgemeyenlere teşekkür ederim. Bakırköy Belediyesi olarak bir Cemevi açmayı planlıyoruz, Dadyan’ı bu zorlu süreçten geçiren Bakırköy Dzınunt Surp Asdvadzadzni Kilisesi Vakfı Başkanı Mesut Özdemir’in sık sık yardımlarına ihtiyacımız olacak.” dedi.

‘Böyle yürümez’

Kapanışta konuşan Başepiskopos Aram Ateşyan 470 Bin TL’nin toplandığını ve bütçe açığının kapanmadığını açıkladı. Dadyan’ın bütçe çağı 740 bin TL civarındaydı. Ateşyan, Cumhuriyet tarihinde bir ilk olarak nitelendirdiği yeni inşa edilen Dadyan Okulu hakkında şunları söyledi:

“Cumhuriyet tarihinde bir ilki başardık ama bu okulu sürdürmek zor. Açmak kolay ancak işletmek zor. Bu kadar okulumuz var ve hepsinin de açıkları var. Her zaman hayırseverlerin başlarını mı ağrıtacak vakıf başkanları? Biz kendi ayaklarımızın üstünde durabilir miyiz? Durabiliriz ama neden duramıyoruz? Böyle giderse bütçe açıkları nasıl kapanacak, kapanmaz… Benim gücüm yok daha uzun yıllar sevgi sofrası yapacak kadar. Mali Komisyon kuruldu o da yürümüyor, bazı vakıflar hesap vermiyormuş. Kimi kandırıyorsunuz? Bu şekilde devam ederse ki edecek, böyle yürümez! Onlar hesap vermiyorsa ben kilisede vaazımı veririm ama o sevgi sofrasında oturmam. Eski bina duruyor, ne yapılacak? Kiraya verin, neden vermiyorsunuz? Yönetim kurulu üzerine düşeni yapacak ve eski binayı kiraya verecek. Gelir elde etmek için bunu yapması gerek.”

Kategoriler

Toplum Vakıflar Okullar



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.