‘Âşıklar Şehri’ne davetlisiniz

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) bir süre önce başlattığı bir uygulamayla, sanat alanında beğeni toplamış ya da önemli festivallerden ödül almış filmler gösterime girmeden birkaç hafta önce gala gösterimi düzenliyor. Her defasında farklı sinema salonlarında yapılıyor galalar. 30 Aralık’ta vizyona girecek olan, başrollerini Ryan Gosling ve Emma Stone’un paylaştığı, uzun zamandır merakla beklenen romantik film ‘Âşıklar Şehri’ (La La Land) de İKSV Galaları kapsamında, 21 Aralık Çarşamba akşamı 21.00’de Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda sinemaseverlerle buluşacak.

Dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan film, Eylül ayında Toronto Film Festivali’nde gösterildi; Venedik’te Emma Stone’a En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü getirirken, Toronto’dan Halkın Seçimi Ödülü’yle döndü. Yönetmenliğini Damien Chazelle’in yaptığı ‘Âşıklar Şehri’, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından, bu yılın En İyi Film Oscar’ının güçlü adaylarından sayılıyor. Yıldızlar altında buluşan bir caz piyanisti ile, büyük çıkışını hevesle bekleyen bir oyuncu, günlük hayatlarının sıradanlığından koparak, şarkılar ve dans eşliğinde bir aşk yolculuğuna çıkar. Los Angeles’ta geçen bu romantik hikâyeye layık görülen orijinal isim ‘La La Land’, bir taraftan Los Angeles’a gönderme yaparken, bir taraftan da ayakları yerden kesen bir mutluluğu ifade ediyor.

Dans sahnelerinin yanı sıra Emma Stone ve Ryan Gosling’in şarkı söyledikleri sahneler de içeren film, iki oyuncunun, ‘Crazy Stupid Love’ ve ‘Gangster Squad’ filmlerinden sonra, iki sevgiliyi canlandırdığı üçüncü yapım. Filmin oyuncu kadrosunda John Legend ve J. K. Simmons ve Rosemarie Dewitt de yer alıyor. Legend’ı 2013 yılında İstanbul Caz Festivali kapsamında verdiği konserden hatırlayanlar olacaktır. J. K. Simmons ise, yönetmenin olay yaratan bir diğer filmi ‘Whiplash’te zalim usta müzisyeni canlandırmış ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu kategorisinde Oscar almıştı.

Galanın biletleri çoktan satışa sunuldu. Bu gösterime bilet bulma şansını yakalayamazsanız üzülmeyin; film kısa bir süre sonra vizyona girecek. ‘Âşıklar Şehri’nin müziklerinin yer aldığı albüm de, film vizyona girdiğinde satışa sunulacak.

‘Gözlerini görünce âşık oluyorum’

Fransızca bilmeyenler de dahil olmak üzere birçok insan, Dany Brillant’ın ‘Quand je vois tes yeux’ adlı popüler şarkısının sözlerini marş gibi tekrar edebilir. Asıl adı Daniel Cohen olan sempatik sanatçı Akdeniz ritimlerinden Fransız şansonlarına ve Porto Riko ezgilerine uzanan geniş müzik repertuvarıyla kalplerimizi yıllar önce fethetti. Arap, Yahudi, Fransız, İtalyan ve İspanyol kültürlerinin kesiştiği Tunus’ta doğup büyüyen ve küçük yaşlarda dans etmeye ve enstrüman çalmaya başlayan Dany Brillant, 1985’te sahneyle tanıştı ve ilk albümünü 1991 yılında, 26 yaşındayken ‘C’est ça qui est bon’ adıyla yayınladı. ‘Suzette’ adlı, caz ritimleriyle donanmış şarkısı ona dünya çapında şöhreti getirdi. 1993’te çıkardığı ‘C’est toi’ adlı albümü, sanatçının kariyerinin prestijli adımlarından biri oldu. 1996 tarihli ‘Havana’ adlı albümünün hazırlıkları için Havana’ya giderek, şarkılarına mambo ve cha cha ezgilerini işledi. ‘Hier encore’, ’Regarde-moi’ gibi şarkılarıyla da akıllarda yer eden sanatçı, 2011 yılında ‘Best of Dany Brillant’ albümünü çıkardı.

Ülkemizde en az Enrico Macias kadar sevilen ve tarz olarak Frank Sinatra’ya benzetilen Dany Brillant, müzikseverlere keyifli bir akşam yaşatmak için 18 Şubat Cumartesi akşamı Zorlu PSM’de olacak. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

La La Land


Yazar Hakkında