Beşiktaş saldırısı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi

Cumartesi gecesi Beşiktaş Stadı yakınına düzenlenen ve TAK’ın üstlendiği bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 44'e yükseldi. Hayatını kaybedenlerin 36'sı polis, 8'i sivil.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, cumartesi gecesi yaşanan Beşiktaş'taki patlamalarda hayatını kaybedenlerin sayısının 44'e yükseldiğini açıkladı. Akdağ, 'Şehitlerin 36'sı polis, 8'i sivil" dedi. 

Bombalı saldırıda ilk patlama, Gazhane Caddesi üzerinde Beleştepe olarak bilinen çevik kuvvet ekiplerinin beklediği noktada oldu. Bomba yüklü Chevrolet marka otomobil patlama sırasında seyir halindeydi. Yerde yaklaşık iki metre çapında çukur açan şiddetli patlama İstanbul'un birçok yerinden duyuldu. 

İlk saldırının ardından, stadın arka tarafından Maçka Parkı'na girişte polisler, çevik kuvvet polis otobüslerine doğru yürüyen bir kişiden şüphelendi. Şüpheli, otobüslere ulaşamadan polisler tarafından durduruldu. Paniğe kapılan canlı bomba hedefine ulaşamadan kendini patlattı. Polislerin beşi burada hayatını kaybetti. 

Habertürk'te yer alan habere göre, ‘Beleştepe’ olarak bilinen yerde patlatılan aracın motoru 50 metre ileride bulundu. Motoru inceleyen ekipler, şase numarasına, bu bilgiden de plaka ve tescil kayıtlarına ulaştı. Aracın satışının 1 hafta önce Bağcılar İlçesi’nde yapıldığı ortaya çıktı.  

400 kilo patlayıcı 

Saldırıyı yaptığı değerlendirilen terörist, maç bitiminde kalabalık dağıldıktan sonra, 400 kilo patlayıcı yüklenmiş otomobili polis otobüslerinin bulunduğu bölgeye yakın bir yere götürerek park etti. Önce Beşiktaş, ardından Bursaspor taraftarları stattan ayrıldı. Görevi sona eren polislerin topluca bir araya geldiğini gören terörist, otomobili bu bölgeye doğru sürerek infilak ettirdi. Bombanın, metal parçalar konularak kuvvetlendirildiği de belirlendi. 

Çevredeki polis ekipleri, havaya ateş açtı. Patlamanın duyulmasından sonra bölge tamamen araç ve yaya trafiğine kapatılırken; polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Onlarca ambulans, bölgedeki hastanelere yaralıları taşıdı.  

13 kişi gözaltında

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcıvekili İsmail Uçar ile aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyı soruşturmak üzere Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumu Başsavcı Vekili İsmail Uçar ve aynı büroda görevli 5 cumhuriyet savcısını görevlendirildi. Bu bilgiler üzerine, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, otomobilin satışını yapan, aracılık eden ve teröristlere ulaştıran 13 şüphelinin kimliğini belirledi. Gözaltına alınan şüphelilerin emniyet müdürlüğündeki sorgusu sürüyor.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında