Mısır'da kiliseye saldırı: Ölenlerin çoğu kadın ve çocuk

Mısır’ın başkenti Kahire’de Pazar ayini sırasında St Mark's Katedrali’ne yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 26’ya yükseldi.

Mısır'ın Başkenti Kahire'de pazar ayini sırasında düzenlenen bombalı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetti, 49 kişi yaralandı. Yaralananlardan 10’unun durumu ağır. Hayatını kaybedenlerin büyük kısmının kadın ve çocuklardan oluştuğu belirtiliyor. 

Görgü tanıkları, pazar sabah saatlerinde meydana gelen saldırı sırasında etrafta hiçbir güvenlik önlemi olmadığını belirtiyor. Pazar akşam saatlerinde, pek çok Hristiyan ve Müslüman Mısırlı, katedralin saldırıdan yıkılan bölümünün önünde protesto gösterisi yaptı. Protestocular Başkan Abdel Fattah el-Sisi karşıtı sloganlar attı, güvenlik zafiyeti nedeniyle İçişleri Bakanı Magdy Abdel Ghaffar’ın istifasını istedi. 

Hükümet saldırının ardından üç günlük yas ilan etti.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı, fakat Al Jazeera’nın haberine göre IŞİD taraftarları sosyal medyada saldırıyı ödev açıklamalar yaptı. 

Mısırlı Hristiyanlara yönelik saldırılar Temmuz 2013’teki darbenin ardından artmaya başlamıştı. 90 milyonluk ülke nüfusunun %10’unu oluşturan Kıptiler, uğradıkları ayrımcılık ve hedef gösterilmeleri nedeniyle bugüne kadar pek çok protesto gösterisi yapmıştı. 

Pazar günü yaşanan saldırı, Mısır kiliselerine yönelik en büyük saldırı olarak nitelendiriliyor. 2011 yılında, İskenderiye’deki yeni yıl ayini sırasında da bir kiliseye saldırı düzenlenmiş, 23 kişi hayatını kaybetmişti. 

Okumak için tıklayınız: Mısırlı Hristiyanlar eşitlik için sokakta 

Kategoriler

Güncel Dünya Dünya



Yazar Hakkında