‘The Promise’ Nisan’da sinemalarda

Yönetmenliğini Oscar ödüllü Terry George’un, yapımcılığını ise Kirk Kerkorian’ın kurduğu Survival Pictures şirketinin üstlendiği ‘The Promise’ Nisan ayından itibaren izleyiciyle buluşacak.

Yönetmenliğini 'Otel Ruanda'nın da yönetmeni olan Oscar ödüllü Terry George’un, yapımcılığını ise Kirk Kerkorian’ın kurduğu Survival Pictures şirketinin üstlendiği ‘The Promise’ filminin vizyon tarihi belirlendi. Amerika’da Open Road Films tarafından dağıtılacağı açıklanan film, Nisan ayından itibaren izleyiciyle buluşacak.

Oyuncu kadrosunda Christian Bale, Oscar Isaac, Charlotte Le Bon, Shohreh Aghdashloo, Angela Sarafyan, Jean Reno ve Kevork Malikyan gibi isimlerin yer aldığı ‘The Promise’, 11 Eylül’de Toronto Film Festivali’nde prömiyer yaptı. Terry George ve Robin Swicord’un beraber kaleme aldığı senaryo, Paris’te yaşayan Amerikalı foto muhabiri Chris (Christian Bale), eğitimini Paris’te almış genç ve güzel Ana (Charlotte Le Bonn) ile İstanbul’da tıp okuyan Ermeni öğrenci Michael (Oscar Isaac) arasında oluşan aşk üçgeni üzerine kurulu. Arka planda ise Osmanlı İmparatorluğu’nun son dönemleri, 1915 Soykırımı ve Musa Dağ yakınlarında bir köyde yaşananlar anlatılıyor.

Film henüz genel izleyiciyle buluşmadan düşük IMDb (internet film veritabanı) puanı almasıyla şaşırtmış, bu durum uluslararası basında haber konusu olmuştu. Güncel IMDb puanı 4.1, Metascore puanı ise 38 olan ‘The Promise’e bu puanların politik kaygılarla verildiği, Soykırım anlatısından rahatsız olan çevrelerin filmin puanını düşük tutarak, vizyona girmesini ve çok sayıda izleyiciyle buluşmasını engellemeyi hedefledikleri tahmin ediliyor. IMDb üzerinden verilen oyların yarısından çoğunun tek yıldız, kalan puanların büyük çoğunluğunun ise 10 yıldız olması da bu ihtimali güçlendiriyor. Bu iki ucun arasında puana pek rastlanmaması, filmi destekleyenler ile gösterime girmesini istemeyenlerin IMDb puanlama sistemi üzerinden bir tür çekişme içine girdiklerini gösteriyor. IMDb, prensip gereği, kullanıcıların verdiği puanlara müdahale etmiyor.

Open Road şirketi, geçen yıl En İyi Film Oscar’ını kazanan ‘Spotlight’ filminin de dağıtımını üstlenmişti.

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema

Etiketler

The Promise


Yazar Hakkında