Yeni Lübnan Kabinesi'nde iki Ermeni bakan

18 Aralık'ta Saad Hariri'nin başkanlığını üstediği Lübnan yeni hükümet kabinesi açıklandı. Yeni Lübnan hükümetinde iki Lübnanlı Ermeni de yer alıyor.

Yeni Lübnan hükümetinde iki Lübnanlı Ermeni de yer alıyor. 18 Aralık'ta Saad Hariri'nin başkanlığını üstediği Lübnan yeni hükümet kabinesi açıklandı. 

Yeni oluşan Lübnan hükümetinde iki Ermeni'nin de yer aldığı bildirildi. Hay Dzayn'ın haberine göre, Ermeni Devrimci Federasyonu üyesi Avedis Gidanian ve Lübnan'ın İdari Gelişim eski bakanı Jean Oghassabian da yeni kurulan hükümette. 

Gidanian Turizm Bakanı olarak göreve atanırken, Jean Oghassabian büyük olasılıkla yeni kurulan Kadın İşleri Bakanlığı'nın başına geçecek. 

Asbarez'in haberine göre Ali Hasan Khalil Maliye Bakanı olarak, Gebran Bassil Dışişleri Bakanı olarak göreve başladı, Yaacoub Sarraf ve Nouhad Machnouk ise Savunma Bakanı ve İçişleri Bakanı pozisyonlarına atandı.

Hariri hükümeti ulusal konsensüs olarak nitelendiriyor ve kısa vadede çabalar göstereceğini vurguluyor: "Yeni hükümetin ilk görevi parlamento ile oransal temsile ve doğru temsilciliği sürdüren yeni bir seçim yasası çıkarmak olacak."

Kabine'de 22 yeni isim var, bir kadın yer alıyor. Kadın İşleri Bakanlığı'nın yanı sıra dört yeni bakanlık daha oluştu: Mülteci İşleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı İşleri Bakanlığı, İnsan Hakları Bakanlığı.

Kategoriler

Güncel Dünya



Yazar Hakkında