Notalar eşliğinde 2017’ye merhaba

Şimdiye kadar herhangi bir yeni yıl programı yapmamış olanlara, konser tadında birkaç eğlenceli seçenek...

Yeni yıla nasıl girerseniz, bütün seneniz öyle geçermiş. Belki de 31 Aralık akşamı eğlence mekânlarının dolup taşması bu sebeptendir. Bu gelenek neye dayanır bilemem ama yeni yıla müzikle girerseniz, bütün senenizin bir şarkının notaları kadar hafif geçeceğini garanti edebilirim. Genellikle yılbaşı programları uzun süre önceden yapılır, o gece nereye gidileceğine erkenden karar verilir ama ben yine de, şimdiye kadar herhangi bir yeni yıl programı yapmamış olanlara, konser tadında birkaç eğlenceli seçenek sunmak istiyorum. Bu arada ufak bir hatırlatma: Bu seçeneklerin her biri zengin yılbaşı menüleriyle birlikte sunuluyor. 

Favorimden başlayacağım: Şarkılarına ve tarzına hayran olduğum sanatçı Candan Erçetin, İstanbul Levent Wyndham Grand’da sahne alacak. Uzun yıllardır tarzı, samimiyeti, kadife sesi ve eşsiz güzelliğiyle hepimizin gönlünde taht kuran sanatçı, müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak. 2016’yı uğurlarken, yeni yılı Candan Erçetin ve Orkestrası’nın muhteşem şarkıları ve sahne performansı, Türkçe klasikleri ve Fransızca şansonlarıyla karşılamak isteyenler için harika bir alternatif.

10 Karaköy, yeni yıla asla modası geçmeyen swing müzikleri ve yepyeni lezzetlerle giriyor. Üstat Django Reinhardt, Stephane Grappelli ve Sidney Bechet’in izinden giden ‘akustik caz manouche’ topluluğu Flapper Swing, ritim gitarda Tomas Hetmanek, solo gitarda Erhan Erbelger, kontrbasta Volkan Topakoğlu, soprano saksafonda Tamer Temel ve vokalde Nevin Hetmanek’ten oluşuyor. Repertuvarlarında Reinhardt’ın besteleri ve 1920-1930’ların caz şarkılarına yer veren grup, 31 Aralık gecesi dinleyenlerini akustik bir yolculuğa çıkaracak.

Sırada cazseverleri mutlu edecek bir seçenek var: Elite World İstanbul Hotel Jazz Company, İlham Gencer ve sürpriz konuklarıyla yeni yıla farklı bir başlangıç vadediyor. Müziğe henüz beş yaşındayken başlayan ve ilerleyen yaşına rağmen mükemmel sahne performanslarıyla dikkat çeken Gencer, sınırlı sayıda misafirin ağırlanacağı yılbaşı gecesinde, özel repertuvarını seslendirecek.

Son olarak, yeni yılı eskimeyen klasiklerle karşılamak isteyenlere hitap eden, Babylon’daki ‘Oldies But Goldies’ gecesi... The Cure, Madonna, Duran Duran, ABBA, Donna Summer, James Brown, The Smiths ve Michael Jackson gibi efsane isimlerin yıllara meydan okuyan şarkılarıyla, yeni yıla Babylon’da girebilirsiniz. Pikaplarının başında Murat Abbas ve Murat Beşer, her dinlendiğinde ilk günkü tadı yaşatan şarkılarla, geceye katılanları geçmişe götürecek, yeni bir yıla girerken geçmişi anımsatacaklar.

Hepinize şimdiden mutlu, sağlıklı ve bol kahkahalı yıllar!

Kategoriler

Kültür Sanat Müzik


Yazar Hakkında