Şişli Spor Kulübü’nde Öztaş devri

Şişli Spor Kulübü, kadrosuna yeni bir basketbol antrenörü ekledi.

Ermeni toplumunun önemli spor kulüplerinden olup, spor yapmanın insanın bedensel ve zihinsel gelişimine katkısını kavrayan, ahlaklı, dürüst ve oyuna inanan bir gençlik yetiştirmeyi misyon edinen ve kurulduğu 1946’dan bu yana cemaatin çocuklarını yetiştiren Şişli Spor Kulübü, kadrosuna yeni bir basketbol antrenörü ekledi. Uzun yıllar milli sporculuk yapan ve Anadolu Efes (Efes Pilsen), Fenerbahçe gibi çeşitli takımlarda forma giyen Alpay Öztaş, Şişli Spor Kulübü’nde Basketbol Genel Koordinatörlük görevine getirildi. 21 Aralık Çarşamba günü Şişli Spor Kulübü Basketbol Şube Sorumlusu Zare Karakaş ve yeni antrenör Alpay Öztaş, kulübün çalışmaları hakkında konuştu. Basketbol Şube Sorumlusu Zare Karakaş, basketbol, voleybol ve satranç branşlarının alt yapılarına daha fazla önem vermeye başlayan Alen Tekbıçak başkanlığındaki yeni yönetim kuruluyla birlikte aldıkları kararlara ve kulübün ihtiyaçlarına yönelik açıklamalarda bulundu: 

“Yeni yönetimimizle beraber basketboldaki yeni alt yapı oluşumumuzu, bir genel koordinatör vasıtasıyla daha ciddi ve verimli bir şekilde yapmak üzere yola çıktık. 2014’te yeni yönetimle göreve başladığımızdan bu yana kulübün ‘yarışmacı’ mı ‘yetiştirici’ mi olduğu konusunda bir görüş birliğine vardık. Bu konuda yarışmacıdan ziyade olanaklarımız çerçevesinde yetiştirici bir kulüp olması konusunda hemfikir olduk. Temel hedefimiz, altyapımızdan yetişen oyuncularımız için kulübümüzde daha fazla imkan sağlamak. Bu doğrultuda kulübümüzün sınırlı imkânlarından dolayı, İstanbul’un farklı noktalarında bulunan nizami ölçülerdeki salonlar, kısıtlı saatler içerisinde kiralanmakta ve yetersiz kalmakta. Buna ek olarak servis ücretleri de ayrı bir masraf olarak önümüze çıkıyor. Tesisin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak gerekirse, geçen yıl Dadyan Okulu Yetkin Berberoğlu Spor Salonu’nda başlayan faaliyetlerimiz devam ediyor. Bu kısa süre içerisinde basketbola yeni başlayan sporcu adayları, tesis imkânı ve disiplinli çalışma sayesinde bugün, uzun yıllardır Taksim’deki salonumuzda çalışan aynı yaş gruplarındaki sporcuların seviyesine kısa sürede ulaştılar.”

1 Ocak 2017 itibariyle göreve başlayacak olan, Şişlispor ailesinin yeni üyesi Alpay Öztaş ise kariyerini ve hizmet vermekten onur duyduğunu belirttiği kulüpte neler hedeflediğini anlattı:

“23 yıllık bir basketbol geçmişim var; 138 kez milli takım forması giydim. 2010’dan bu yana Türkiye Milli Takımı’nda 1997- 1998 jenerasyonunun seçilmesi, şampiyonalara hazırlanmamız ve Avrupa şampiyonasına gidişimizi takip eden bir süreçte devam ettik. Orada gördüğüm kadarıyla, oyuncular doğru yönlendirildiğinde başarı geliyor. Biz de Şişli Spor Kulübü’nde bunu yapacağız. Çocuklarımızı bulacağız, doğru yönlendireceğiz ve A Takım seviyesine kadar en iyi şekilde nasıl hazırlayabiliyorsak öyle hazırlayacağız. Şişli Spor Kulübü voleybol, basketbol ve satranç branşlarında faaliyet gösteren bir kulüp ve böyle bir kulüpte hizmet vermek benim için büyük onurdur. Basketbol seven yöneticilerle birlikte Şişli Spor Kulübü’nü iyi yerlere  getireceğimize ve gurur duyacağımız bir Şişli Spor Kulübü oluşturacağımıza inanıyorum.”

Alpay Öztaş Kimdir?

1992 yılında Eczacıbaşı’nda başladığı profesyonel basketbol kariyerini 1993- 1998 yılları arasında Efes Pilsen, 1998- 1999 yılları arasında TED Kolejliler, 1999- 2001 yılları arasında Karşıyaka, 2001- 2002 yılları arasında İtalya’nın Montepaschi Siena, 2002- 2003 yılları arasında Fenerbahçe, 2003- 2005 yıllarında Erdemirspor, 2005- 2006 yılında Çanakkale Belediye, 2006- 2007 Antalya Büyükşehir Belediye, 2007- 2008 Kosava Cumhuriyeti Sigal Prishtina, 2008- 2009 yılında Düzcespor ve son olarak 2009- 2010 yılları arasında İstanbulgücü takımında forma giyerek sonlandırmıştır. 2010 ‘dan bu yana ise Tükiye Milli Takımı’nda antrenörlük görevini sürdüren Alpay Öztaş, 2017’de Şişli Spor Kulübü’nün Basketbol Genel Koordinatörlük görevini üstlenecek. 

Kategoriler

Toplum Spor



Yazar Hakkında

1992 İstanbul doğumlu. Agos Gazetesi Toplum Editörü. Ermeni toplumu gündemi, sosyal etkinlikleri ve yaşamı üzerine haberler yapıyor.