"OHAL devam, yeni KHK'lar kapıda"

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, OHAL’in gerektiği kadar devam edeceğini, yeni KHK'ların tamamlanmak üzere olduğunu ve 347 sosyal medya hesabı hakkında soruşturma başlatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında dün toplanan Bakanlar Kurulu, saat 22.00'de bitti. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantı, yaklaşık 7 saat sürdü.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'na verilen arada gazetecilere açıklamalarda bulundu. 

"Dış operasyona mesaj verdiler" 

“Türkiye'nin sınır dışı operasyonlarına verilen mesajdır. Özellikle Fırat Kalkanı Operasyonu çerçevesinde, başarılı ve kararlı bir şekilde Suriye'de yürütülmekte olan operasyonların hem terör örgütlerini hem terör örgütlerini taşeron olarak kullananları rahatsız ettiği anlaşılıyor.” 

“Cerablus, El-Bab, Membiç, nereye kadar giderse, bütün bu terör örgütlerinin Türkiye'ye karşı tehdit oluşturmaktan çıkarıldığı noktaya kadar kararlılıkla sınır dışı operasyonlarımıza, Fırat Kalkanı operasyonumuza devam edeceğiz.”

"Irak’la ilişkiler başladı"

“Aynen Rusya ilişkilerinde olduğu gibi kopma noktasına gelmiş olan Türkiye-Irak ilişkileri yeniden başlatılmıştır. Zor bir süreç ama inşallah Irak’ta da yeni bir barış perspektifi kapıdadır, bunun uygulaması kapıdadır.”

"OHAL devam edecek"

“OHAL, laf olsun diye çıkarılmış bir karar değildir. İhtiyaca binaen çıkarılmıştır. Türkiye'nin bu kadar çok terör saldırılarıyla karşı karşıya olduğu bir dönemde, özellikle FETÖ'nün devlete sızma teşebbüslerinin bertaraf edilmesi zorunlulukları da göz önünde bulundurulursa, OHAL gerektiği kadar devam edecektir. Biz de isteriz ki yarın sabah OHAL kalksın.” 

“Yeni Kanun Hükmünde Kararname hazırlıklarımız devam ediyor, büyük bir kısmı tamamlandı, son rotüşlar yapılıyor. En kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

347 sosyal medya hesabına soruşturma

“347 sosyal medya hesabı, söylediğimiz çerçevede yani milletin arasına düşmanlık tohumları ekecek çerçevede görüldüğü için, bunlar hakkında soruşturma başlatıldı. 92 kişi hakkında da işlem yapılarak, gerekli yerlere çıkarıldılar. “

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında