Barbaros Şansal tutuklandı

Modacı Barbaros Şansal “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçlamasıyla tutuklandı ve Silivri Cezaevi'ne gönderildi.

Şansal Kuzey Kıbrıs’tayken yaptığı sosyal medya paylaşımı nedeniyle sınırdışı edilmiş, Atatürk Havalimanı’nda uçaktan indiği sırada da linç girişimine maruz kalmış ve gözaltına alınmıştı.

Tutuklanma gerekçeleri arasında "Sosyal medya paylaşımlarının halkta oluşturduğu infial" gösterildi.

Şansal savcılığa verdiği ifadesinde şunları söyledi. 

"Bana sorduğunuz, 'İşletmecisi ve tüm çalışanları Alevi olduğu için, Noel Baba kılığındaki Sünni Müslümanlar İstanbul'da silahla insanları taradı! özeti budur.' şeklindeki Twitter mesajı bana ait değildir. Yine, 'Mal sahibi Musevi, davacı Sünni, işletmeci Alevi.. Noel Baba ha. uS" şeklindeki Twitter mesajı bana aittir.

"Türkiye'de yılbaşı gecesi saat 01.20 sıralarında Reina isimli gece kulübünde gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında bu mesajı saat 03.00 sıralarında paylaştım. Buradaki amacım üç farklı inanca sahip insanların mağdur edildiğine ilişkindir. Kesinlikle ayrımcı, nefret ve kin dili kullanılmamıştır.”

"Yine bana sormuş olduğunuz videoyu 1 Ocak günü saat 00.13 sıralarında yeni yıl mesajı olarak paylaştım. 19 Ekim 2015 tarihinde Reportare isimli internet sitesinde bir röportaj vermiştim. Bu röportajın başlığı da 'b.. b..Türkiye' idi. Videoda da bu kelimeyi ayrımcılığa karşı bir hiciv olarak paylaştım. Hackerlar tarafından bana telefonda hakaretler başladı. Bu nedenle tüm hesaplarımı ve iletişimimi tamamıyla kapattım. 1 Ocak'tan sonra hiçbir iletişim aracım yoktur. Üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum." 

İstanbul 14. Sulh Ceza Hakimliği, Şansal’ın atılı suçun niteliği, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin varlığı, atılı suçun yasada öngörülen üst sınırı, sosyal medya paylaşımlarının halkta oluşturduğu infial nazara alınarak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yetersiz kalacağı anlaşıldığından Şansal’ın “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama” suçundan tutuklanmasına karar verdi.

 

Kategoriler

Güncel Türkiye



Yazar Hakkında