Dışişleri: Saldırganın kimliği tespit edildi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada Ortaköy saldırganının kimliğinin belirlendiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Ortaköy saldırganının kimliği belli, çalışmalar sürüyor" dedi.  

İzmir'de 5 gözaltı 

AA’nın haberine göre, Reina’ya yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili olarak bugün de İzmir’de 5 kişi gözaltına alındı. 

Anadolu Ajansı (AA), İstanbul Ortaköy'de bulunan gece kulübü Reina'ya yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de bir operasyon düzenlendiğini duyurdu.

AA'nın haberine göre, şu ana kadar Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) üye olduğu öne sürülen beş kişi gözaltına alındı. Operasyonun devam ettiği bildiriliyor. 

Reina gece kulübüne yeni yılın ilk saatlerinde düzenlenen silahlı saldırıda 39 kişi yaşamını yitirmiş, 69 kişi de yaralanmıştı.

IŞİD, yaptığı bir açıklamayla saldırıyı üstlenmişti. 

Son operasyonlarda 16 kişi gözaltına alınmıştı

Saldırının faili, silahını olay yerinde bırakarak kaçmıştı ve başlatılan soruşturma kapsamında parmak izleri ile eşkali belirlenmişti. Ayrıca polis saldırgana ait olduğunu söylediği bazı güvenlik kamerası ve MOBESE görüntülerini basına dağıttı. 

Saldırının ardından kaçan faili arama çalışmaları ve olayla ise devam ediyor. Son birkaç gün içerisinde İstanbul ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda ikisi yabancı uyruklu 16 kişi gözaltına alınmıştı. Haber ajansları, bu kişilerin işlemlerinin halen sürdüğünü belirtiyor.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında