İnsan hakları örgütlerine TCK 301'den soruşturma

İHD, TİHV, MAZLUMDER ve SES hakkında TCK’nın 301. maddesi uyarınca soruşturma açıldı.

İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesi uyarınca soruşturma başlatıldı.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, bianet’e yaptığı açıkalmada, soruşturma konusunun, sokağa çıkma yasağıyla ilgili raporları olduğunu, ifadeye çağrıldıklarını söyledi.

Türkdoğan, soruşturmaya gerekçe olarak da sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiği ilçe ve kentlerle ilgili raporlarının olduğunu belirtti.  

Evrensel’de yer alan habere göre, Genelkurmay Başkanlığı, sokağa çıkma yasaklarıyla ilgili raporlar hazırlayan dört kurum hakkında şikayette bulundu. 

TCK’nın 301. maddesi “Türklüğü, Cumhuriyeti, Devletin kurum ve organlarını aşağılama” başlığını taşıyor. Bu maddeden soruşturmanın sürebilmesi ve dava açılması için Adalet Bakanlığı izni gerekiyor.

Erdoğan bahsetti, Genelkurmay şikayet etti 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da 7 Nisan 2016’da Polis Teşkilatı Kuruluşu'nun 171. yıldönümü dolayısıyla yaptığı konuşmasında, “Bu raporları yayımlayanların üzerine gidilmesi lazım. Neyin raporunu yayımlıyorsun” demişti.

Genelkurmay Başkanlığı, kurumların hazırladığı raporlara dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayette bulunmuştu.

 

 

 

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları

Etiketler

İHD MAZLUMDER TİHV SES


Yazar Hakkında