Hafıza Merkezi, arşivini anlatacak

Özlem Kaya ve Gamze Hızlı, ‘Arşivden Sonra?’ konuşma dizisinde Hakikat Adalet Hafıza Merkezi’nin veritabanını anlatacak.

İstanbul merkezli güncel sanat mekanı 5533’ün davetiyle Köken Ergun ve Hasan Özgür Top’un düzenlediği ‘Arşivden Sonra?’ konuşma dizisinde bu hafta Hakikat Adalet Hafıza Merkezi konuk oluyor. 

Hafıza Merkezi’nin proje koordinatörleri Gamze Hızlı ve Özlem Kaya, “Hafıza, Adalet ve Arşiv: Hafıza Merkezi” başlığıyla düzenlenen konuşmada Hafıza Merkezi’nin veritabanını anlatacak. 

Konuşma 7 Ocak Cumartesi saat 16.00da, Unkapanı’ndaki İstanbul Manifaturacılar Çarşısı (İMÇ) 5. Blok’ta gerçekleşecek.

Hızlı ve Kaya, insan hakları ihlallerinin belgelenmesine, emsal olabilecek davaların takibine, mağduriyetlerin onarılmasına ve hak ihlallerinin toplumun geniş kesimlerine anlatılmasına yönelik faaliyetler yürüten kurumun veritabınını katılımcılarla paylaşacak.

Arşivden Sonra? 

5533’ün davetiyle Köken Ergun ve Hasan Özgür Top’un düzenlediği Arşivden Sonra? konuşma dizisinde çeşitli disiplinlerden kişi ve kurumlar, arşivlerini ve çalışma metodlarını izleyicilerle paylaşıyor.

“Hafıza, Adelet ve Arşiv: Hafıza Merkezi” başlıklı üçüncü konuşmanın ardından dizinin dördüncü etkinliği 14 Ocak’ta, Cumhuriyet Gazetesi binasında Cumhuriyet Gazetesi arşivi üzerine olacak.

Kategoriler

Güncel İnsan Hakları



Yazar Hakkında