4 belediye eşbaşkanı daha tutuklandı

Aralarında Kulp Belediye Eşbaşkanı Sadiye Süer Baran, Urfa’da da Viranşehir Belediye Eşbaşkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye eşbaşkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan'ın da bulunduğu 21 kişi tutuklandı.

Kulp Belediye Eş başkanı Sadiye Süer Baran, Urfa’da da Viranşehir Belediye Eş başkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye eşbaşkanları Zeynel Taş ve Fatma Doğan tutuklandı.  

Önceden gözaltına alınan ve aralarında Viranşehir Belediye Başkanı Emrullah Cin ile Bozova Belediye Eş Başkanı Zeynel Taş’ın da bulunduğu 21 kişi tutuklanırken, 43 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Diyarbakır Valiliği tarafından yetkileri elinden alınan Kulp Belediye Eş Başkanı Sadiye Süer, hakkında Kulp Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen gözaltı kararı gerekçesiyle 26 Aralık’ta evine düzenlenen baskınla gözaltına alınmıştı. Süer 11 gündür gözaltında tutuluyordu. 

Tutuklananlar arasında belediye başkanlarının yanı sıra, Suruç’un Aligör kırsal Mahallesi’nin belde olduğu dönemdeki Belediye Başkanı Halil Parıldar, Halfeti’nin Yukarıgöklü kırsal Mahallesi’nin belde olduğu dönemdeki Belediye Başkanı Bazo Yılmaz ve ilçe belediye başkan yardımcıları ile HDP ve DBP’li parti yöneticileri bulunuyor.

Kategoriler

Güncel Gündem



Yazar Hakkında