‘Pembe Hayat’ İstanbul ve Ankara’da

Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği’nin düzenlediği 'Pembe Hayat KuirFest', altıncı kez takipçileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

12-19 Ocak arasında Ankara’daki Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Alman Kültür Merkezi’nde, 26-28 Ocak arasında ise İstanbul’da Pera Müzesi’nde düzenlenecek olan Pembe Hayat KuirFest'in tüm gösterimleri ücretsiz. 

KuirFest, kuir kültürü yaygınlaştırmak ve toplumsal dayanışmayı genişletmek amacıyla, her yıl çeşitli film ve etkinlikleri katılımcılarla buluşturuyor. Festival bu yıl, başta sinema olmak üzere, edebiyat, müzik, performans ve video gibi farklı türleri bir araya getiriyor. Programda, kuir sinema tarihinden kült yapımların yanı sıra, Türkiye’den güncel örnekler ve kısa film seçkileri yer alıyor. Geçen yılın öne çıkan belgesel filmleri ‘Kuir Belgeseller’ başlığı altında toplanıyor. ‘Kuir Kısalar Yarışması’ ve farklı coğrafyalarda üretilmiş kurmaca uzun metraj filmlerin yer aldığı ‘Gökkuşağının Altında’ bölümü bu yıl da festivaldeki yerini alırken, ‘Kuir Diziler’ bölümü ilk kez görücüye çıkacak.

66. Berlin Film Festivali’nden Teddy Ödülü’yle dönen, Álex Anwandter’in 2012’de Şili’de işlenen bir homofobik nefret cinayetinden etkilenerek çektiği ilk uzun metraj filmi ‘Asla Yalnız Olmayacaksın’ (‘Nunca vas a estar solo’, 2016) ile açılacak olan festivalin programında, LGBTİ karakterlere ve hikâyelerine ev sahipliği yapan internet dizileri de bulunuyor. Bu kapsamda, Florence Gagnon ve Chloé Robichaud imzalı, çeşitli yaşlardan lezbiyen, biseksüel ve heteroseksüel altı arkadaşın hayatına odaklanan bir komedi olan ‘Féminin/Féminin’ (2014) ile Filipe Matzembacher ve Marcio Reolon’un yönettiği, ordudan kaçan genç bir askerin kendini keşfetme sürecini anlatan ‘The Nest’ (2016) gösterilecek.

Siyah lezbiyen bir kadın tarafından çekilen ilk film olan, Cheryl Dunye imzalı ‘Karpuz Kadın’ (The Watermelon Woman, 1996) ve Kerem Sanga’nın yönettiği, 17 yaşındaki Anne’in büyüme ve açılma sürecini konu alan ‘First Girl I Love’, festivalde gösterilecek filmler arasında.

Festival programı için tıklayınız. 

Kategoriler

Kültür Sanat Sinema



Yazar Hakkında