10. yılda Hrant Dink anmaları

Gazetemizin kurucusu Hrant Dink, aramızdan alınışının 10. yılında İstanbul’da ve dünyanın farklı şehirlerinde anılıyor. Dink’in anısına düzenlenen anma programları...

İSTANBUL 


- Hrant Dink, 10 yıldır olduğu gibi vurulduğu yerde, Agos'un önünde anılıyor. Hrant'ın Arkadaşları 19 Ocak'ta saat 14.30'da Agos'un önüne çağırıyor. 


ANKARA

19 Ocak perşembe günü, Ankara'da Hrant Dink anılıyor. 'Ankara Hrant Anma İnisiyatifi'nin çağrısıyla düzenlenecek programda saat 15.00'te Yüksel Caddesi'nde buluşulacak. Ardından saat 18.00'de yine Yüksel Caddesi'nde bir basın açıklaması yapılacak. 

Dink anmasının ardından Ankara’daki AKA-Der binasında “Kırlangıcın Yuvası’ belgeselinin gösterimi yapılacak. Ardından Mehmet Özer’in şiir dinletisi ve Tersname grubunun Ermenice ezgilerden oluşan bir konseri olacak. Anma etkinliğinin başlama saati 19.30.

Etkinlik sayfası için tıklayınız. 

ALMANYA

- Berlin’deki Maxim Gorki Tiyatrosu’nda 19 Ocak’ta ‘Hrant Dink’i Anmak ve Anlamak’ başlıklı bir gece düzenleniyor. Anma gecesinde, Can Dündar’ın, Hrant Dink’in yazılarından derlediği metinler, Arsinée Khanjian’ın sahne tasarımı ve Hakan Savaş Mican rejisinde performatif bir okuma olarak sunulacak. Okumanın ardından Collectif Medz Bazar grubunun bir konseri olacak. 

19.30’da başlayacak okuma etkinliğinin yanı sıra, aynı mekanda iki etkinlik daha düzenleniyor. Miraz Bezar’ın, Hrant Dink ile katilini kurgusal bir diyalogda karşılaştıran ‘Yansımalar’ adlı kısa sahne uyarlaması Studio Я’da (Saat 19.00, 20.30 ve 22.30), gazeteci ve belgesel sinema yönetmeni Osman Okkan’ın Hrant Dink Cinayet Dosyası – Türkiye’de Ermeniler adlı belgeseli Lichtsaal’de (Saat 18.00) izlenebilir.

Gorki Tiyatrosu'nun etkinliği canlı yayında internet üzerinden izlenebilecek.

Canlı yayın linki için tıklayınız. 

Etkinlik için tıklayınız.  

Berlinde Kottbusser Tor durağında 19 ocak saat 18.00de Hrant Dink Dostları isimli grup, Dinki katledilişinin 10. yılında anacak. Grup, dövizlerinizle, mumlarınızla, arkadaşlarınızla bu buluşmaya katılımızı bekliyoruz diyor. 

Etkinlik için tıklayınız. 

FRANSA 

- Fransa’nın Lyon şehrinde, 19 Ocak gününde Hrant Dink, ölümünün 10. yılında anılıyor. 

Lyon Belediye Başkanı Gérard Collomb ve ‘Lyon Bölgesi Basın Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği anma etkinliği kentteki ‘Hrant Dink Sokağı’nda saat 11.00’de başlayacak. 

- Güney Fransadaki Bouc-Bel-Air kentinde de Dink anılıyor.

Kentin Belediye Meclisinin ve Belediye Başkanı Richard Maliiénin evsahipliğinde düzenlenen anma etkinliği, Avenuede de Chaboudsda bulunan Rond-point Hrant Dinkde (Hrant Dink Kavşağı) saat 11.00de başlayacak.

- Paris’te Dink anısına bir okuma etkinliği düzenleniyor. ‘La Peniche Anako’ isimli mekanda düzenlenecek etkinliğe Prof. Ronald Grigor Suny ve Prof. Hamit Bozarslan da katılacak. Selin Altıparmak ve Rostom Hanedanian’ın okuma etkinliğinin ardından

Yeghso, İlker Çakal, Mahmut Demir, Ela Nuroğlu, Ruşen Ozan Filiztek ve Shushan Kerovpyan bir müzik dinletisi sunacak. 17 Ocak’ta, Saat 20.30’da başlayacak etkinlik ücretsiz. 

Etkinlik için tıklayınız. 

KANADA

- Kanada’nın Toronto şehrinde, 22 Ocak’ta ‘Tribute to Hrant Dink’ (Hrant Dink Anısına) başlıklı bir etkinlik düzenlenecek. 

Ermeni Toplum Merkezi’nde (Armenian Community Center) düzenlenecek, saat 20.00’de başlayacak anma etkinliğinde Almanya Yeşiller Partisi’nin Eşbaşkanı ve Almanya Parlamentosu’nda geçen Ermeni Soykırımı tasarısının hazırlanmasında önemli rol üstlenmiş olan siyasetçi Cem Özdemir konuşmacı olarak.

Kentteki sekiz Ermeni derneğinin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte ayrıca Zoryan Enstitüsü tarafından hazırlanmış olan ve  Dink cinayetinin tarihi bağlamını aktaran bir sunum da yapılacak. Gecenin açılış konuşmasını ise piyanist Rafi Bedrosyan yapacak. 

- Ottawa’da da Dink anısına bir etkinlik düzenleniyor. Ermeni, Türk ve Kürt bireyler arasında diyalog amacıyla 2007’de kurulan Voices in Dialogue (ViD) inisiyatifi, 21 Ocak’ta Dink’in ölüm yıldönümü anısına ‘ifade özgürlüğü ve barışın inşası başlıklı bir açık ders düzenlenecek. Prof. Ariel Salzmann’ın vereceği dersin ardından Nare Mkrtchyan’ın çektiği kısa belgesel "The Other Side of Home" gösterilecek. Ottawa Kütüphanesi Oditoryumu’nda düzenlenecek etkinliği başlama saati 14.00.

Etkinlik için tıklayınız. 

İNGİLTERE

Kensington’da bulunan St. Sarkis Kilisesi’nde söz, müzik ve görsellere Hrant ink anılıyor. 'Hrant Dink'in Sesleri' isimli etkinlikte Tuba Çandar’ın ‘Hrant’ isimli biyografisinden, Dink’in yaşamından pasajlar okunacak. Yanı sıra Aygül Erce, Olcay Bayır, Anais Heghoyan, Aris Nadirian ve Djanan Turan gibi Ermenistan, Türkiye ve İngiltere’den müzisyenler bir dinleti sunacak. Etkinlik 19 Ocak’ta, saat 19.30’da başlıyor.

Etkinlik için tıklayınız. 

AVUSTURYA 

Avusturya, Viyanada 19 Ocakta Hrant Dink anılıyor. Kentteki Vor der Operin önünde düzenlenecek anmada, Hrant Dink ve baskı altındaki tüm gazeteciler için adalet talep edileceği belirtiliyor. Anma 18.00de başlayacak

Etkinlik sayfası için tıklayınız. 

Hrant Dink anısına düzenlenen anma etkinliklerini bizimle paylaşmak için facebook hesabımızdan iletişime geçebilirsiniz. 

Kategoriler

Güncel Türkiye Gündem



Yazar Hakkında