Dink davası: 51 tanık dinlenecek

Dink cinayeti davasının bugünkü duruşması sona erdi. Tutuklu sanık Ali Fuat Yılmazer, savunmasına devam ediyor. Yılmazer, ‘’Geçmişte derin çeteler dediklerimiz bugün devletin kadrolarında. Onun için korku imparatorluğu bugün burası. Kimse evinden çıkamıyor. Bu anlamda cinayet amacına ulaşmıştır’’ diye konuştu. Mahkeme, Hanefi Avcı ve Muammer Güler’in de aralarında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi.

Dink cinayeti davasının bu hafta yapılan duruşmaları sona erdi. Tutuklu sanık, dönemin Emniyet İstihbarat Dairesi C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, savunmasına devam etti. 

Yılmazer, savunmasıda İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanı Ahmet İlhan Güler’i işaret etti. Dink cinayetine ilişkin, İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesine gönderilen istihbarat raporunda ‘Dink’e yönelik ses getirecek eylem’ ifadesi yer alıyordu. Daire Başkanlığında gönderilen raporda ise ‘’Dink’i ne pahasına olursa olsun öldürecek’’ ifadesi vardı. Yılmazer, savunmasında bu iki ifade arasında fark olmadığını söyledi. "İstihbaratçı ses getirecek eylemin ne anlama geldiğini bilir" dedi.

Yılmazer, savunmasında Ergenekon davalarına ilişkin olarak da konuştu. 

‘‘Geçmişte derin çeteler dedikleriniz bugün devletin kadrolarında. Ali Fuat Yılmazer’i itibarsızlaştıracaksınız ki Ergenekon'u beraat ettiresiniz. Derin çeteleri meşrulaştıracaksınız. Onun için bugün bunlar oluyor. Onun için bugün burası korku imparatorluğu. Onun için kimse evinden çıkamıyor. Bu anlamda cinayet amacına ulaşmıştır. Hepinize geçmiş olsun’’

Ali Fuat Yılmazer’in savunması üçüncü gününde tamamlanmadı. Mahkeme bir sonraki duruşmayı 6-7-9 ve 10 Şubat tarihlerine erteledi. Yılmazer savunmasına devam edecek. 

Tanık olarak dinlenecekler 

Yılmazer’in savunmasının ardından mahkemede tanıklar dinlenmeye başlanacak. Mahkeme heyeti, bugünkü duruşmanın ardından açıkladığı ara kararında kimlerin tanık olarak dinleneceğine karar verdi. 

Mahkeme, Eski İçişleri Bakanı ve dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, eski Emniyet Müdürü Recep Güven, eski Emniyet Müdür Yardımcısı Emin Arslan, dönemin Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, eski müfettiş Ayşegül Genç, eski İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Aydın Türkeli, İstanbul Emniyet Müdürlüğü eski Terörle Mücadele Şubesi Müdürü Selim Kutkan ve gazeteci Nedim Şener’in de aralarında bulunduğu 51 kişinin tanık olarak dinlenmesine karar verdi. 

Mahkeme, Eski Bakanlar Beşir Atalay, Abdulkadir Aksu ve eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in ise dinlenip dinlenmeyeceklerine daha sonra karar verecek. 

Kategoriler

Güncel

Etiketler

Dink davası