Şişli Spor Kulübü başarıdan başarıya koşuyor

Bünyesinde yaklaşık 450 spor okulu öğrencisini barındıran Şişli Spor Kulübü, yaz, kış, tatil dinlemeden yoluna devam ediyor. Basketbol, satranç ve voleybol branşlarında sporcu yetiştiren kulüp, yetenekli öğrencilerini branş takımlarında lisanslı sporcu kadrosuna alıyor.

Voleybol
Şişli Spor Kulübü’nün, uzun hazırlıkların ardından kurduğu  Mini Kız Voleybol Takımı, federasyonun düzenlediği maçlara çıkmaya başladı. Kulüp, voleybol branşında 62 sporcusuyla kupalar kazanmayı hedefliyor. 

Satranç Takımı’ndan yeni kupalar
Şişli Spor Kulübü Satranç Takımı, son dönemde başarı grafiğini yükseltti. Lukas Demirci,  Demir Demirkır, Adar Tarhan ve Sıla Kaya, İstanbul Küçükler Satranç İl Birinciliği finaline katılmaya hak kazandılar. Sıla Kaya, finali 11 Yaş Kızlar Kategorisi birincisiyle aynı puanda bitirerek 2. oldu. Bu kategoride 6. olan millî sporcu Adar Tarhan, Rusya’nın Soçi kentinde düzenlenen Dünya Okullar Satranç Şampiyonası’nda da 9 Yaş Altı Kategorisi’nde 11. olarak büyük bir başarıya imza attı.

İstanbul Yıldızlar İl Birinciliği 15 Yaş Kızlar Kategorisi’nde yarışan A takım sporcuları Lara Başpınar 1. , Ezgi Demirsoy 4., 13 Yaş Kategorisi’nde yarışan Berkay Ekinci ise 5. oldu. Berkay Ekinci, antrenörü IM (uluslararası usta)  Mert Erdoğdu’yla birlikte İstanbul İl Birinciliği finaline katıldı; Erdoğdu yarışmada ikinci oldu.

Basketbol
Basketbolda A, Genç, Yıldız ve U13 takımlarında yer alan yaklaşık 40 sporcuyla liglerde mücadele eden Şişli Spor Kulübü, sezona iyi bir giriş yaptı. U18 takımında 12, U16 takımında 14, U13 takımında ise 13 sporcusu olan Şişli Spor Kulübü, çalışmalarına şevkle devam ediyor.

Futsal Turnuvası
70’li yıllardan 90’lı yıllara kadar aralıksız olarak Şişli Spor Kulübü’nün futbol sorumluluğunu, kaptanlığını ve yönetim kurulu üyeliğini üstlenen, Futbol Federasyonu ve Beden Terbiyesi gibi kurumlarda kulübü en iyi şekilde temsil eden, 1988’de genç yaşta vefat eden ‘Reis’ Dikran Sargavakyan Arzuyan’ın adını taşıyan Futsal Turnuvası da devam ediyor. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen turnuvada üçer kişilik takımlar mücadele ediyor.


Kategoriler

Toplum