Meral Danış Beştaş tutuklandı

Gözaltına alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Adana Milletvekili Danış-Beştaş, savcılığın itirazı üstüne tekrar gözaltına alındı ve tutuklandı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş tutuklandı.

Aynı soruşturma kapsamında 27 Ocak Cuma gecesi gözaltına alınıp adli kontrol şartı ile serbest kalan Beştaş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine dün tekrar gözaltına alındı.

Diyarbakır Adliyesi’nde Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan Beştaş, “Örgüt üyesi olmak” iddiası ile tutuklandı. 

Beştaş’ın tutuklanmasına 6-8 Ekim 2014 Kobanê eylemleri sırasında HDP Genel Merkezi adına açılan bir twitter hesabından yapılan üç ayrı paylaşımın gerekçe gösterildiği belirtiliyor. 

59 vekilden 11'i tutuklu 

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken ve milletvekilleri Leyla Birlik, Selma Irmak, Nursel Aydoğan, Gülser Yıldırım, Ferhat Encü ve Abdullah Zeydan 4 Kasım 2016’da tutuklanmıştı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise 7 Kasım 2016’da tutuklandı.

Gözaltına alınan Ziya Pir, Sırrı Süreyya Önder,  İmam Taşçıer, Hüda Kaya, Altan Tan, Ayhan Bilgen, Lezgin Botan, Nadir Yıldırım adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Hakkında yakalama kararı bulunan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk yurtdışında bulunuyor.

Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi, KCK ana davasında yargılanan ve dosyaları ayrılan HDP vekilleri Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Çağlar Demirel, Selma Irmak, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü ve Nadir Yıldırım hakkında zorla getirilme karar vermişti.

HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve HDP vekili Besime Konca da 13 Aralık'ta tutuklandı. 

Birlik ise 4 Ocak 2017'de tahliye edildi.

Son olarak dün de HDP Grup Başkan Vekili İdris Baluken tahliye edildi.

Kategoriler

Türkiye Gündem



Yazar Hakkında